Home » Nieuws » Sport » ‘Old stars’ ASWH buigen voor Feyenoord

‘Old stars’ ASWH buigen voor Feyenoord

De 'old stars' van Feyenoord in balbezit.
‘Old stars’ ASWH buigen voor Feyenoord

Bijzonder affiche brengt bewegen voor ouderen onder de aandacht

Door: Michel van Straten

H.I.Ambacht – De meer ervaren ‘old stars’ van ASWH leken maandagmorgen in het duel met Feyenoord aanvankelijk aan het langste eind te gaan trekken. Het walking footballteam van de rood-witten stapte evenwel met een nipte 4-3 zege van het veld. De wedstrijd, die vooraf gegaan was door een korte training, was geslaagd: bewegen voor ouderen was op een opvallende manier onder de aandacht gebracht.

Extra inspirerend
“Ach, ik verlies liever van Feyenoord dan van Ajax,” grapte ASWH’er Huib Spek, zelf een fanatiek aanhanger van de Kuipploeg, na het laatste fluitsignaal van het wedstrijdje dat twee keer vijftien minuten duurde. Niet dat de uitslag er toe deed, maar toch merkte je dat de Ambachters de nederlaag graag hadden voorkomen. De naam en het tenue van de Rotterdamse club werkten toch extra inspirerend.

Tweede seizoen
Voor ASWH was de ontmoeting een mooie gelegenheid om de start van het tweede walking footballseizoen te accentueren. Dat er een treffen met Feyenoord geregeld kon worden was mede te danken aan Lyanca Verrijp. Samen met Bas Nagtegaal tilde zij in Hendrik-Ido-Ambacht het walking football van de grond. Sinds kort heeft zij ook een trainersfunctie in Rotterdam. Onder de vlag van ‘Feyenoord in de samenleving’ is er op het complex van DRL ook een start gemaakt met de seniorenvariant van het voetbalspel, waarbij seizoenkaarthouders het eerste recht kregen om lid te worden. Het gaat dus niet om spelers met een eredivisieverleden, maar om gewone seniorvoetballers van Zuid.

Initiatieven
Desondanks was er voor ASWH-voorzitter Herman Jonker alle reden om met een kort toespraakje beide teams te verwelkomen. “We zijn natuurlijk hartstikke trots op de prestaties van het eerste elftal in de derde divisie, maar er gebeurt veel meer binnen de club. We zijn een club met 1200 leden en 300 vrijwilligers. En binnen zo’n club zijn er tal van initiatieven: meidenvoetbal, samenwerking met IFC om het complex te verbeteren, walking football. We ondersteunen die initiatieven van harte,” aldus de preses.

Belangstellenden
Onder het publiek waren ook potentiële leden die door publicaties in de pers en via de stand op de Zomerparkdag de weg naar sportpark Schildman hadden gevonden. “We hebben nu een stuk of twintig leden, maar er kan nog meer bij,” verzekerde Lyanca Verrijp. “Ik hoop dat ze gezien hebben hoe leuk het is om met elkaar te sporten.”
Min of meer beroepshalve waren Tinka Lansbergen (coördinator bij Hi5) en Anja Krougman (beweegcoach bij Hi5) aanwezig. Het is onder meer hun taak om ouderen meer of weer in beweging te krijgen. Ze keken dan ook met bijzondere belangstelling toe. “Veel ouderen blijven aan de kant. Je hoort vaak ‘Ik heb m’n leven lang al genoeg bewogen’”, aldus het tweetal. “Maar ook op latere leeftijd heeft bewegen nog zin. Het is goed voor de spieren en coördinatie. En vergeet de gezelligheid, cq. de sociale contacten niet.”

Dollen
Onder de belangstellenden ook Arthur Dorré, eertijds vaste waarde in de hoofdmacht en momenteel jeugdtrainer bij De Zwerver. Hij had als fervent ‘old star’ graag meegedaan tegen Feyenoord, maar een blessure hield hem aan de kant. Hij kon het echter niet nalaten om een Feyenoord-speler nog even te dollen met de opmerking ‘De uitslag was wel anders geweest, wanneer ik had meegedaan’. De uitslag deed er niet toe, maar toch… Beide teams genoten daarna nog van de door AH (Reeweg) aangeboden gezonde broodmaaltijd.

Belangstellenden voor walking football (op maandagmorgen en vrijdagavond is er een groep) kunnen alsnog aanhaken. Voor info: 60plus@aswh.nl of tel. 06-53169295.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.