Home » Nieuws » Sport » Pakt Scheveningen de titel in duel tegen ASWH?

Pakt Scheveningen de titel in duel tegen ASWH?

Jordy van der Corput met een mooie redding
Pakt Scheveningen de titel in duel tegen ASWH?

Met nog twee wedstrijden te gaan is het nog ongekend spannend in de hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal. Aanstaande zaterdag ontvangt ASWH koploper Scheveningen. Bij winst is Scheveningen kampioen en promoveert het naar de Topklasse.

Een blik op de ranglijst leert dat Scheveningen de ranglijst aanvoert met 57 punten. Op de tweede plaats staat Kozakken Boys op vier punten achterstand en weer een plekje daaronder staat ASWH met 52 punten. Theoretisch kunnen alle drie de ploegen nog kampioen worden, maar Scheveningen heeft wel de beste kaarten in handen. De ploeg van trainer John Blok heeft één overwinning uit de laatste twee wedstrijden nodig om feest te gaan vieren. En dat kan aankomende zaterdag, als Scheveningen op sportpark Schildman de strijd aangaat met ASWH. Supporters die terugdenken aan de uitwedstrijd tussen de beide teams weten zich ongetwijfeld nog te herinneren dat ASWH en Scheveningen aan elkaar gewaagd zijn. In de koude decembermaand was het Scheveningen dat op voorsprong kwam. Nog voor rust wist ASWH het tij te keren en zelf twee keer te scoren. Pas laat in de wedstrijd, drie minuten voor het laatste fluitsignaal, wist Scheveningen de gelijkmaker te scoren. Beide teams moesten zich tevreden stellen met één puntje. Dit in ogenschouw nemende belooft de wedstrijd van aankomende zaterdag al op voorhand een spektakelstuk te worden. Tel daar dan ook nog het massaal meereizende publiek bij op en een sfeerrijke entourage is compleet.

Vol voor de winst
Trainer John Blok zegt tijdens de wedstrijd tegen ASWH vol voor de winst te willen gaan. “Een afwachtende houding aannemen en hopen op puntverlies van de andere concurrent Kozakken Boys is voor ons uit den boze. We gaan vol voor het kampioenschap en dan is het natuurlijk het mooist om dat op eigen kracht te doen. Ook gaan we niet op halve kracht spelen en dan in onze laatste thuiswedstrijd voor de winst gaan. Voor je het weet verkrampt de ploeg en sta je op het eind met lege handen”, aldus Blok. Ook de trainer van ASWH, Ron Timmers, zal zijn ploeg niet hoeven te motiveren voor deze wedstrijd. “We hebben onszelf en het publiek nog iets goed te maken. De laatste wedstrijd tegen Heerjansdam wonnen we weliswaar, maar de concentratie ebde weer weg na een half uur spelen. En zo’n fout mogen en willen we natuurlijk tegen Scheveningen niet maken”, aldus de oefenmeester. “Daar komt nog bij dat wij bij verlies geheel afhaken voor het kampioenschap. Bij winst wordt het natuurlijk ongekend spannend en kunnen zowel Kozakken Boys, Scheveningen als ASWH tijdens de laatste competitieronde nog voor het kampioenschap gaan”, gaat Timmers verder. ASWH is overigens, via de tweede periodetitel, al verzekerd van de nacompetitie.

Drukte verwacht
Voor ASWH-spits Alexander van Dommelen hebben de laatste twee duels nog een extra dimensie. De goalgetter voert op dit moment de ranglijst der topscoorders aan in de hoofdklasse B. Met een productie van 21 treffers is Van Dommelen een gevaar voor iedere verdediging. Ongetwijfeld zal hij zijn uiterste best doen deze koppositie vast te houden. Voor een andere routinier, Mels van Driel, wordt het tandenbijten tijdens het duel met Scheveningen. Van Driel mist de kraker vanwege een schorsing. Wie de wedstrijd bij wil wonen, wordt gevraagd ruim op tijd richting Sportpark Schildman te komen. Er wordt grote drukte bij de kassa verwacht. Het raadzaam om lopend of per fiets richting het ASWH-complex te komen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Tekst: Ruud van der Wel
Foto: Dik Schumacher

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.