Home » Nieuws » Sport » Rijsoord begroet graag meer vrouwen

Rijsoord begroet graag meer vrouwen

Elise van der Kuil (links) en Daphne Molegraaf.
Rijsoord begroet graag meer vrouwen

Selectie is voor het mooi net te smal

Door: Michel van Straten

Rijsoord – Het kan verkeren. In 1990 veroverden de vrouwen van Rijsoord nog de landstitel. Na een uittocht van speelsters zette de neergang in. Een korte periode bestond de vrouwenafdeling slechts op papier, totdat de draad weer opgepikt werd met een zevental. Vandaag de dag speelt de Vrouwen 1 een bescheiden rol in de vierde klasse. Maar wel met veel plezier en vertrouwen in de toekomst.

Competitiestart
Elise van der Kuil, de linksbuiten, is met 43 jaar een van de routiniers binnen het team dat in wat leeftijd varieert van 18 tot en met 51 jaar. Daphne Molegraaf, doorgaans voorstopper, vertegenwoordigt met 24 jaar de jongere generatie. Rijsoord kende dit seizoen een aardige start in de bekercompetitie. In de reguliere competitie resulteerden de eerste drie wedstrijden evenwel in nederlagen. Pas na het vierde duel met NEO’25 kon de eerste driepunter bijgeschreven worden. “Maar dat is goed te verklaren,” stelt Van der Kuil. “Op een groep van zeventien hadden we te kampen met maar liefst vijf blessuregevallen.” En passant wijst de Ridderkerkse op de krukken van Daphne Molegraaf, die op het moment van het gesprek ook niet inzetbaar is. “Bovendien hebben we te maken met meiden die onregelmatige diensten draaien. De eerste wedstrijden hebben we dus heel veel moeten improviseren.” Molegraaf vult aan: “Niet dat we het slecht deden. We zijn geen enkele keer compleet weggespeeld, maar het dubbeltje viel steeds naar de verkeerde kant.”

Clubliefde
Elise van der Kuil speelde aanvankelijk bij Slikkerveer, maar zat in de hoogtijdagen van Rijsoord al aan de Vlasstraat. “Er waren toen drie vrouwenteams. Ik zat tegen het eerste aan, maar was er geen vaste waarde. Na het vertrek van een half elftal naar Rhoon ging het sportief snel achteruit. Maar goed, dat is geweest. We hebben het momenteel met elkaar uitstekend naar de zin.” Daphne Molegraaf, die eerder voor Groote Lindt en RVVH uitkwam en al weer voor het vierde seizoen de kleuren van Rijsoord draagt, kan de woorden van haar teamgenoot beamen: “De sfeer is goed. De leeftijdsverschillen doen er niet zo toe. We hebben allemaal het Rijsoord-gevoel. Ik denk dat er meer sprake is van clubliefde dan in de succesjaren.”

Verschillen
Het gegeven dat Rijsoord slechts één vrouwenteam op de been brengt, impliceert ook dat er binnen een team grote kwaliteitsverschillen kunnen bestaan. “Klopt,” zegt Elise van der Kuil. “Maar daar gaat de ploeg uitstekend mee om. Iedereen hoort er bij en onze trainer (Arend Hollemans, red.) probeert ieders persoonlijke kwaliteiten aan te spreken én te verbeteren. Neemt niet weg dat een bredere selectie natuurlijk ideaal zou zijn. Vrouwen, kom dus naar Rijsoord.”

Serieus
Het tweetal is vol lof over de beleidsaanpak bij Rijsoord. “Er wordt voor de vrouwen bij Rijsoord ontzettend veel gedaan,” benadrukt de in Zwijndrecht woonachtige Molegraaf. “We worden ook op een fantastische manier gesponsord,” zegt van der kuil op haar beurt. “Kleding, tassen: voor alles is gezorgd. Maar wat natuurlijk heel belangrijk is: Rijsoord neemt het vrouwenvoetbal serieus. Dus als meiden ergens willen gaan voetballen? Ik zeg het nog maar eens.”

Elise en Daphne hebben nog geen idee waar Rijsoord dit jaar gaat eindigen. “GSC/ODS is ongetwijfeld de favoriet in onze klasse, maar aan verdere voorspellingen durven we ons niet te wagen. De meeste tegenstanders kennen we niet of onvoldoende.”

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.