Home » Nieuws » Sport » Rijsoord kampioen in Eerste Klasse-C

Rijsoord kampioen in Eerste Klasse-C

Rijsoord kampioen in Eerste Klasse-C

Rijsoord – Na negentig en nog een paar minuten kon de champagnefles ontkurkt en het feest begonnen worden, want Rijsoord was de verdiende kampioen in de eerste klasse C. Het was de laatste tien minuten nog erg spannend omdat de thuisploeg de riante 0-3 voorsprong wist om te zetten naar 2-3. Echter met wat meer precisie van de kant van Rijsoord had het voor de rust al veel ruimer voor moeten staan.

De boodschap voorafgaande aan de wedstrijd was duidelijk. Rijsoord moest winnen om de achtervolgers Kloetinge, WNC en Oranje Wit niet langszij of voorbij te laten komen. Bij een gelijkspel zou een beslissingswedstrijd volgen en bij verlies zou wellicht een andere club een feest kunnen beginnen. Achteraf gezien was alleen Kloetinge nog dicht bij het kampioenschap, omdat het ruim won van WNC en ook Oranje Wit moest de winst aan de tegenstander laten en dus kon Rijsoord gaan feestvieren. Trainer Gijs Zwaan kon de vertrouwde elf van de laatste weken weer in het veld brengen. De wedstrijd stond onder de goede leiding van D. van Wijk uit Hendrik-Ido-Ambacht. Wel een kanttekening bij het optreden van het arbitrale trio. Daar waar de KNVB het meerdere minder belangrijke wedstrijden nodig vond om met een onpartijdig trio de wedstrijd te begeleiden, moest Van Wijk het deze voor beide teams belangrijke wedstrijd doen met twee assistenten van de clubs. Een vreemd beleid van de KNVB.

Terecht
Op het veld werd de schaal door voorzitter Ramon de Borst uitgereikt aan aanvoerder Mike van Gool, terwijl de spelers, technische staf en begeleiding van de KNVB een medaille kregen. Nieuw-Lekkerland toonde zich een sportieve verliezer. Voorzitter Wim den Ouden zette vicevoorzitter Emo van Dijk in de bestuurskamer met een bloemetje in het zonnetje, waarvoor hij natuurlijk hartelijk werd bedankt. Van Dijk wenste de club veel succes in de nacompetitie. Later op de avond werd in het inmiddels bomvolle Kraaiennest in Rijsoord de ploeg door voorzitter De Borst nog een keer in het zonnetje gezet en kon daarna het feest losbarsten.

Op basis van de cijfers is Rijsoord de verdiende kampioen in de eerste klasse C geworden. Het team speelde een bijna perfecte eerste helft van de competitie en werd daarmee terecht de winterkampioen. Na de winterstop ging het, zoals wel meer is gebeurd de afgelopen jaren, weer minder goed en moesten de Kraaien de eerste plaats zelfs aan Kloetinge laten. Nadat de Zeeuwen de koppositie hadden verspeeld en Rijsoord steeds beter ging spelen kon het kampioenschap de club niet meer ontgaan en kan Rijsoord zich gaan opmaken voor een verblijf in de hoofdklasse.

De 26 wedstrijden leverden Rijsoord 51 punten op. Er werd zestien keer gewonnen, driemaal gelijk gespeeld en zevenmaal verloren. Er was een positief doelsaldo van 39, waarvan er 27 door Mike van Gool werden gescoord, die daarmee op straatlengte topscorer werd van de eerste klasse C.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.