Home » Nieuws » Sport » Rijsoord kampioen van Ridderkerk

Rijsoord kampioen van Ridderkerk

Rijsoord kampioen van Ridderkerk

Khalid Rahli beste speler

Ridderkerk – Rijsoord is zaterdagmiddag kampioen van Ridderkerk geworden. In de finale versloegen de Kraaien het combinatie elftal van RVVH. Bolnes eindigde op een derde plaats en het organiserende Slikkerveer sloot als vierde de rijen.

Het combinatie elftal van RVVH deed ook dinsdagavond al van zich spreken. Veel supporters verbaasden zich er toen en ook deze zaterdagmiddag over dat RVVH een tweede team afvaardigde en met het eerste team een oefenwedstrijd in en tegen Dongen aanging. Het is de eerste keer in de geschiedenis van dit kampioenschap dat een vereniging voor het eigen en niet voor het gemeenschappelijk belang koos. De besturen van de Ridderkerkse voetbalverenigingen moeten maar eens de koppen bij elkaar steken en de vraag beantwoorden of het Ridderkerks kampioenschap op deze wijze nog wel aan de verwachtingen voldoet.

Rijsoord was er in ieder geval alles aan gelegen om het kampioenschap op haar naam te schrijven. Mike van Gool ontbrak deze wedstrijd vanwege een cursus en dus stond Patrick Berends in de punt van de aanval. Verder enkele nieuwe gezichten binnen het team van Rijsoord en in de persoon van Khalid Rahli een ‘oude’ bekende terug. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Franklin Berg. Hij zou het deze zaterdagmiddag niet echt moeilijk krijgen.

Opletten
Het was voor Rijsoord goed opletten, want het tweede garnituur van RVVH gaf zich niet zomaar gewonnen. Als in de vijfde minuut kon Wilco Oudenaarden de score openen, maar hij liet deze kans liggen. RVVH was wel door fout uitverdedigen van Rijsoord in die mooie scoringspositie gekomen. Het duurde zo’n twintig minuten voor Rijsoord vat op het spel van de tegenstander begon te krijgen. Die omschakeling leidde bijna tot een doelpunt van Khalid Rahli in de 23e minuut, maar hij zag zijn prachtige lob over doelman Yordi Godijn net naast het doel verdwijnen. Toch kwam Rijsoord op voorsprong na iets meer dan een half uur spelen en weer was het Rahli, die nu niet miste. Enigszins gelukkig kreeg hij de bal mee, maar hij verprutste de kans niet en scoorde beheerst de openingstreffer; 1-0.

Strafschop
Direct na rust kreeg de rappe Rahli een uitgelezen kans om de voorsprong te vergroten, maar helaas lag doelman Godijn in de weg, zoals hij dat later in de wedstrijd nog een keer zou doen. In plaats van Rijsoord was het RVVH dat tegen scoorde. Aan de kant van Rijsoord werd er op het middenveld niet adequaat ingegrepen en was het Gino Stolk die de hoek maar voor het uitkiezen had; 1-1. Met nog twaalf minuten spelen kon RVVH zelfs op voorsprong komen. Doelman Michael Bekkers liep een van de aanvallers omver en scheidsrechter Berg wees resoluut naar de stip. Remon Luksch mocht het vonnis vellen, maar Bekkers maakte zijn fout meer dan goed door het stoppen van de strafschop. Inmiddels had trainer Gijs Zwaan gewisseld en was Mathijn Valster in het veld gekomen. Net op het moment dat iedereen al rekening hield met een verlenging, sloeg Valster toe. Met een geweldige volley haalde hij snoeihard uit en stelde daarmee voor Rijsoord de overwinning en het kampioenschap van Ridderkerk veilig.

Met veel plezier werd de eerste prijs van dit seizoen binnengehaald. En een tweede prijs volgde snel, want Khalid Rahli werd uitgekozen tot beste speler van het toernooi.

Opstelling: Michael Bekkers – Darlison Gerardus – Leon van den Heerik – Desley Hoogendijk (75. Niels Groeneveld) – Donovan Lioe Anjie – Berry de Groot – Chris Promes (46. Erik Kerkhoven) – Khalid Rahli – Stephan Ooms – Dean Tokarijo (75. Mathijn Valster) – Patrick Berends.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.