Home » Nieuws » Sport » Rijsoord verder in Regio Rijnmond Cup

Rijsoord verder in Regio Rijnmond Cup

Rijsoord verder in Regio Rijnmond Cup

Rijsoord – Ogenschijnlijk probleemloos is Rijsoord dinsdagavond in de volgende ronde van de Regio Rijnmond Cup gekomen. De Vlaardingse zondag tweedeklasser VFC was uiteindelijk niet opgewassen tegen de koploper uit de eerste klasse C. De eindstand op het scorebord was 4-1.

De vraag was natuurlijk hoe Rijsoord zich zou herstellen van de nederlaag in Waardenburg, Trainer Gijs Zwaan had het team op een enkele positie aangepast, maar ging toch op volle sterkte de wedstrijd in. En hij zou het gelijk aan zijn zijde krijgen, want binnen een kwartier stond het 1-0 door wie anders dan Mike van Gool. Echter vijf minuten later konden de bezoekers langszij komen door een misverstand in de verdediging van Rijsoord. Collin Huis in ’t Veld maakte daar dankbaar gebruik van; 1-1. Echter voor rust zou Rijsoord voldoende afstand nemen door een doelpunt van Chris Promes (2-1) en wederom Mike van Gool (3-1). De laatste treffer had eigenlijk op naam van weer Promes moeten komen, maar het laatste tikje kwam van de voet van Van Gool. Er volgden na de derde treffer nog enkele grote kansen op een uitbreiding van het aantal doelpunten, maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust was het VFC dat probeerde de achterstand van draaglijker te maken. Daar was het team dichtbij met nog zo’n twintig minuten te spelen, maar de inzet belandde op de lat. Rijsoord speelde het in die fase niet slim door onvoldoende gebruik van de ruimte voorin te maken en VFC was niet bij machte om nog een tegentreffer te produceren. De 3-1 leek de eindstand te worden, maar Patrick Berends dacht daar anders over en maakte in de slotminuut de 4-1.

Komende zaterdag is er (nog) geen programma. Mocht er alsnog een oefenwedstrijd worden ingelast, dan zal dit via deze website bekend worden gemaakt.

Opstelling: Ashwin Bakema – Donovan Lioe Anjie – Leon van den Heerik (62. Niels Groeneveldt) – Stephan Ooms – Desley Hoogendijk – Yuki Hosaka – Berry de Groot (70. Bilal Dadi) – Chris Promes (66. D’Angelo Silva) – Mike van Gool – Mathijn Valster – Patrick Berends.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.