Home » Nieuws » Sport » Rijsoord heeft de titel in 1C binnen handbereik

Rijsoord heeft de titel in 1C binnen handbereik

Donovan Lijoe Anjie (4) met VVGZ'ers Ahmet Kuyucu (links) en Mark Zwang.
Rijsoord heeft de titel in 1C binnen handbereik

Gedroomd scenario wordt werkelijkheid op voorlaatste competitiedag

Rijsoord – Een gedroomd scenario werd afgelopen zaterdag werkelijkheid voor Rijsoord. De ploeg van trainer Gijs Zwaan heroverde op de voorlaatste competitiedag de koppositie in 1C dankzij een overtuigende 5-0 zege op VVGZ en verlies (3-2) van koploper Kloetinge bij het Dordtse Oranje Wit.

Spanning
De uit Dordrecht binnenkomende berichten zorgden voor meer spanning dan het duel met VVGZ. Rijsoord was heer en meester en had van de bezoekers uit Zwijndrecht niets te duchten. Nee, dan de berichten uit de wijk Stadspolders. Oranje Wit stond met 2-0 voor, Kloetinge kwam terug tot 2-2 en twee minuten voor tijd besliste Oranje Wit het duel dankzij een benutte strafschop: 3-2 en menige Rijsoord-aanhanger nam al vast een voorschotje op het kampioenschap dat weer binnen handbereik kwam. Komende zaterdag kan bij een goede uitslag in en tegen Nieuw-Lekkerland de platte kar weer uit de schuur gehaald worden.

Wakker
Rijsoord ging in januari nog met drie punten voorsprong aan de leiding in 1C, maar kende daarna een aantal uitglijders met als dieptepunt de 2-1 nederlaag bij absolute laagvlieger en degradant MZC’11.
“Maar gelukkig zijn we met z’n allen op tijd wakker geworden,” benadrukte winnend trainer Gijs Zwaan. “Ook tegen VVGZ ging het geheel volgens afspraak: direct erop en erover. Fantastisch, hoe het ging. Ik heb groot respect voor de ploeg.”

Rijsoord troefde VVGZ op alle fronten af. De ploeg speelde agressiever, directer en benutte daarbij alle geboden ruimte op het veld. Na de door Yuki Hosaka schitterend ingeschoten vrij trap (1-0) leek Rijsoord ook bevrijd van de zenuwen. De verwachte tegenstand van VVGZ bleef uit en na treffers van Khalid Rahli (2-0) en Mike van Gool (3-0) was de wedstrijd eigenlijk bij rust al beslist.

Gas terug
In de tweede helft nam Rijsoord gas terug. VVGZ probeerde wel, maar Rijsoord-doelman Michael Beckers kon niet serieus belaagd worden. Er kwam weer wat reuring toen VVGZ-verdediger Mark Zwang Rijsoord-speler Chris Promes binnen ‘de zestien’ een zetje gaf. Het betekende rood voor Zwang en een strafschop voor Rijsoord die door Van Gool benut werd: 4-0. Van Gool maakte kort voor tijd zijn faam als scherpschutter nogmaals waar door de 5-0 in te tikken.

Vanzelfsprekend was de teleurstelling groot bij VVGZ, dat om echt veilig te zijn nog een puntje nodig had. “Eigenlijk kan ik heel kort zijn,” stelde trainer Danny Mulder. “Er lukte bij ons eigenlijk niets. Het was gewoon slecht.”

Wielerronde
Een kampioenschap van Rijsoord kan zaterdag nog voor logistieke problemen zorgen aan de Vlasstraat. Bij terugkeer van spelers en supporters uit Nieuw-Lekkerland is de wielerronde De Draai Rond De Kraai immers nog aan de gang en het eigen sportpark zo goed als onbereikbaar.

Rijsoord-VVGZ 5-0 (3-0). 6. Yuki Hosaka 1-0, 15. Khalid Rahli 2-0, 39. Mike van Gool 3-0, 80. Mike van Gool 4-0 (strafschop), 87. Mike van Gool 5-0.

Bijzonderheden: Arbiter Thoonen gaf rood aan Mark Zwang (VVGZ) en geel aan Desley Hoogendijk (Rijsoord).

De opstellingen
Rijsoord: Bekkers; Gerardus, De Groot, Hoogendijk, Lijoe Anjie; El Koubai, Hosaka, Hoekstra (81. Ooms), Promes; Rahli, Van Gool.
VVGZ: Vintges; Verhoeven, Swart, Zwang, Groeneveld; Kuyucu (67. De Vey), Swank, Van Oorschot (46. Vermeulen), Van den Burg (46. Los); Roodhorst, Kuipers.

Tekst: Michel van Straten
Fotografie: Wim de Rooij

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.