Home » Nieuws » Sport » Voor de Roparun en door Rijsoord

Voor de Roparun en door Rijsoord

Voor de Roparun en door Rijsoord

Rijsoord – Op 2e Pinksterdag, maandag 5 juni, feestelijke doorkomsten door Ridderkerk en op Rijsoord. Vanaf 2012 komt de Roparun (start Hamburg) door Rijsoord. Door een aantal enthousiaste mensen, vanuit het Wijkideeteam Rijsoord, zal er ook dit jaar weer een doortocht georganiseerd worden met speaker, terrasje en kinderspelen. Op de hoek van de Lagendijk en Rijksstraatweg tegenover restaurant Bardot. Waar er in eerdere edities een ploeg van de gemeente Ridderkerk meedeed is er dit jaar een echte Rijsoordploeg te bewonderen en toe te juichen.

‘De Rezoordse Kraaien’ zullen deze zware tocht aanvangen op zaterdag 3 juni in Hamburg. Ze starten daar net voor de middag. De commissie van de Rijsoordse doorkomst zal deze lopers, geschatte doorkomst tussen 13.00 en 15.00 uur, verwelkomen samen met vele gasten, familie en sponsoren om ook hen een extra steuntje in de rug te geven voor hun zware laatste zware kilometers tot de finish op de Coolsingel.

Maandag 5 juni (2e Pinksterdag)
De ploegen komen via het centrum van Ridderkerk, waar de gemeente Ridderkerk er een feest van gaat maken op en rond het Koningsplein. De beide organisaties zullen samenwerken en elkaar ondersteunen. De Roparunners komen daarna via de Lagendijk, Rijksstraatweg en Noldijk door Rijsoord. Om deze ploegen ook nu weer het nodige steun in de rug te geven is de doorkomst op de hoek Lagendijk/ Rijksstraatweg, tegenover restaurant Bardot. De verwachting is dat er zo’n 80 ploegen starten vanuit Hamburg. De verwachte doorkomsten van de meeste deelnemers zal tussen 09.00 en 16.30 uur zijn.

Een zo groot mogelijk bedrag voor de Roparun
Om deze doorkomst zo feestelijk mogelijk te maken en ook een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de doelstelling van Roparun, “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan leven”, worden er weer een aantal dingen opgezet. Er zal wederom is er een folder gemaakt, weer groter en mooier dan voorgaande jaren. De folder c/q. flyer is samen met de Rijsoord ploeg door Djen Design samengesteld en is in Rijsoord verspreid, met daarop informatie vanuit de organisatie en met logo’s van bedrijven, verenigingen, organisaties of particulieren die de organisatoren, van de doorkomst, financieel ondersteunen. De organisatie kon vorig jaar de kosten heel laag houden en € 2.000,00 overmaken op de bankrekeningen een zestal ploegen van de Roparun, waaronder die van Ridderkerk. Ook dit jaar zal het te schenken bedrag verdeeld worden over een aantal teams en dit zal tijdens de doorkomst bekend worden gemaakt. Sport & Welzijn zal zorgdragen dat er voor de kinderen een springkussen aanwezig zal zijn en een schminkters zal weer de kinderen van een ander gezicht voorzien. Voor de inwendige mens zijn er diverse mogelijkheden voor een hapje en een drankje op het terras. De IJsvereniging Rijsoord stelt zijn geluidsinstallatie beschikbaar. DJ Cage Man zal voor de muziek zorg dragen.

De Rezoordse Kraaien
De Rijsoordse ploeg is razend enthousiast bezig om als ploeg een mooi bedrag naar de Roparun over te maken. Diverse zeer geslaagde acties, o.a. een Kraaien-run, op 13 mei, met ruim 140 deelnemers, en heel veel fantastische sponsoren. Bij de doorkomst zullen wij u op de hoogte houden waar de ploeg op dat moment is en hopen wij het bedrag van dat moment, tijdens de tussenstop bij Bardot, te kunnen mededelen.

Indien bedrijven, verenigingen, scholen, organisaties en particulieren wat op andere wijze willen bijdragen is dit uiteraard ook bespreekbaar, b.v. doormiddel van het opzetten van een actie, een vlag, spandoek en bord.

U kunt contact opnemen met Wim van Wingerden, tel.nr. 0180-427183 of 06-51816498. Alleen SAMEN met U krijgt Rijsoord dit voor elkaar.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.