Home » Nieuws » Sport » RVVH overtreft ASWH tijdens eerste duel nacompetitie

RVVH overtreft ASWH tijdens eerste duel nacompetitie

RVVH overtreft ASWH tijdens eerste duel nacompetitie

Afgelopen zaterdag stond voor zowel ASWH als RVVH het toetje van de competitie op het programma. Beide ploegen hadden zich als periodekampioen voor de nacompetitie weten te plaatsen. De derde ploeg in de poule was Kozakken Boys uit Werkendam. Voor het eerste duel moest ASWH afreizen naar Ridderkerk. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal waren aanwezig. Een heerlijke zonnetje, een goed arbitraal trio, een goede grasmat en het in grote getale aanwezige publiek.

Binnen de lijnen leek het echter de spelers van ASWH niet te inspireren, want er werd heel mat gevoetbald. Iedereen met een ASWH-hart, maar ook de overige mensen langs de lijn zagen één van de slechtere wedstrijden van het seizoen van de zijde van ASWH. Het was de jonge scheidsrechter Martin Perez uit Helmond, een belofte in het scheidsrechterkorps, die even na half drie voor het eerst op zijn fluitje blies. In het begin was het flink aftasten van beide kanten. Er werd heel gecontroleerd gevoetbald, met kleine kansjes over en weer. Na twaalf minuten was er de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Via de linkerkant gaf ASWH even gas en werd een mooie voorzet gegeven. Spits Van Dommelen had het vizier echter niet op scherp staan. Na deze kans brak er een periode aan met een aantal goede doelkansen voor RVVH.

In de 17e minuut was het de linkerspits van de Ridderkerkers Mounir el Ouazizi die zijn tegenstander op het verkeerde been zette en een scherpe voorzet het strafschopgebied in slingerde. Die kwam precies op het hoofd van de RVVH-spits, die de bal goed richting gaf. Terwijl iedereen al een doelpunt telde, was het keeper Jordy van de Corput die met een katachtige reactie de bal uit de hoek ronselde. En een minuut of vijf later was het wederom Van de Corput die ASWH in de race hield. Het was el Ouazizi, de meest gevaarlijke man aan de zijde van RVVH, die het Van de Corput moeilijk maakte. En weer even later was het diezelfde Mounir el Ouazizi die de kwaliteiten van Van de Corput testte. En weer wist de goalie zijn doel schoon te houden. Een schot met het rechterbeen van de linksbuiten leek als een raket in te slaan, maar “de man van de wedstrijd” Van de Corput wist zijn hand er nog tussen te krijgen. Wie denkt dat ASWH de mindere was heeft het mis. ASWH had gedurende de eerste helft een veldoverwicht, maar de beste kansen waren er voor RVVH. Dat resulteerde vlak voor rust in een voorsprong. Een vrije trap van David Abdul belandde op het hoofd van spits Roel van Rixoort. Met een terechte stand van 1-0 in het voordeel van RVVH werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft ging van start met de snelle Elvis Versluis. Voordat iedereen wist dat de tweede helft begonnen was, was het wederom Van Rixoort die het publiek deed opveren. De spanning in de wedstrijd leek even terug te keren toen Ebu Öztürk de aansluitingstreffer maakte. Terwijl heel ASWH zich weer richting eigen helft haastte, was het de RVVH-goalie die in de fout ging. Hij vergreep zich aan spits Van Dommelen en dit werd door de grensrechter en vierde official gezien. Hij kon met een rode kaart vertrekken. Maar ook met een man meer wist ASWH de tegenstander niet te vonnissen. Mels van Driel was daar nog het dichtst bij. Zijn vrije trap belandde op de paal. Door de 2-1 nederlaag moest ASWH gisteravond, dinsdag 22 mei, thuis aantreden tegen Kozakken Boys. RVVH moet aanstaande zaterdag, 26 mei, op bezoek bij Kozakken Boys. Afhankelijk van deze uitslagen houdt het avontuur van wel of niet ASWH op.

Tekst en foto: Ruud van der Wel

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.