Home » Nieuws » Sport » RVVH wint ‘oefenduel’ van Rijsoord

RVVH wint ‘oefenduel’ van Rijsoord

RVVH wint ‘oefenduel’ van Rijsoord

RIDDERKERK – In een veredeld oefenduel wist RVVH zich zaterdagmiddag ten koste van Rijsoord te plaatsen voor de volgende ronde om de RTV Rijnmondcup. Alhoewel bij Rijsoord een nederlaag tegen RVVH van tevoren al was ingecalculeerd, lieten de Kraaien een prima indruk achter. Wel was duidelijk dat beide oefenmeesters een groot belang hechten aan de competitie, waarin beide teams het meer dan verdienstelijk doen.

De wedstrijd van RVVH tegen Rijsoord of andersom staat vaak bol van de sentimenten. Maar meer en meer zal dit vooral leven onder de oudere supporters en de 22 spelers in het veld deze zaterdagmiddag zullen waarschijnlijk nauwelijks enig besef hebben gehad van de onderlinge spanningen die er vroeger waren. Mede daardoor kon zich een sportieve wedstrijd ontwikkelen, waarin een naar de topklasse lonkende ploeg het op moest nemen tegen de lijstaanvoerder van de tweede klasse F. Voorafgaande aan de wedstrijd had RVVH-trainer Theo de Boon al aangegeven vooral bankzitters te zullen opstellen en ook trainer Gijs Zwaan liet een handvol van zijn basisspelers op de bank of op de tribune van een blessure herstellen. Voor beide teams is de competitie vele malen belangrijker dan het toernooi om de RTV Rijnmondcup.

Klassenverschil
De vraag voorafgaand aan de wedstrijd was niet of RVVH de wedstrijd zou winnen maar vooral met hoeveel. En dat zal de thuisploeg na afloop wat zijn tegengevallen, want Rijsoord bood prima tegenstand en kon op sommige momenten uitstekend meevoetballen. Natuurlijk was er een individueel klassenverschil, maar collectief kon Rijsoord de thuisploeg goed bijhouden. Toch was het RVVH, dat met de rust op een 2-0 voorsprong stond. Beide doelpunten kwamen van de voet van Mounir el Ouazizi. Het eerste doelpunt was van een fraai niveau en bij het tweede had de verdediging hem uit het oog verloren, waardoor hij simpel kon scoren. In die eerste helft ging Gerson Rodriguez door het oog van de naald. Eerst kreeg hij vanwege opmerkingen aan de leiding een gele kaart voorgehouden van de goed leidende scheidsrechter Schellingerhout en direct daarna omarmde hij zijn tegenspeler om een doorbraak van RVVH te voorkomen. Daar waar een tweede gele en rode kaart verwacht werd, hield de scheidsrechter het alleen bij een vrije schop. Een superdom moment van de middenvelder van Rijsoord en kennelijk dacht trainer Gijs Zwaan er ook zo ver, want in de rust werd Rodriguez vervangen door Nicky de Zeeuw.

Tegendoelpunt
Na een kleine tien minuten spelen in de tweede helft scoorde Rijsoord in de persoon van Richard Clement tegen. Zijn kopbal ging buiten het bereik van doelman Jacob van de Belt in het doel. Hiermee benadrukte Rijsoord nog eens niet helemaal kansloos in deze wedstrijd te zijn. Kennelijk had RVVH niet op een tegentreffer gerekend, want het duurde heel lang voordat het doelpunt van Rijsoord op het scorebord kwam. Aan de andere kant waren er enkele goede en gevaarlijke aanvallen van RVVH, waarbij of doelman Ronald Rietbroek goed stond te keepen of de paal een verdere uitloop in de weg stond. Rijsoord zocht in die periode nadrukkelijk de aanval, maar echt gevaarlijk werden de Kraaien niet. Tien minuten voor het einde was de wedstrijd definitief gespeeld door een doelpunt van Vinicius Bongaertz, die een snelle aanval over links makkelijk kon afronden. Het zou één van de laatste wapenfeiten zijn in een wedstrijd die eindigde zoals vooraf werd verwacht, maar waaruit Rijsoord moed kan putten om in de competitie succesvol verder te gaan.

Komende dinsdagavond om 20.00 uur speelt Rijsoord om de KNVB-beker tegen DIA uit Teteringen.

Opstelling: ronald Rietbroek – Jason van den Berg – Nick de Zeeuw – Leon van den Geerik – Sander Lagrand – Richard Clement – Gerson Rodriguez (46. Nicky de Zeeuw) – Khalid Rahli – Gerome van Zonderen – Sander Barragan- Pernell Pappa (75. Kevin Eerhart).

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.