Home » Nieuws » Sport » Scheidsrechtersvereniging Drechtsteden springlevend

Scheidsrechtersvereniging Drechtsteden springlevend

Scheidsrechtersvereniging Drechtsteden springlevend

Regio – In januari 2011 staken de voorzitters van de Dordtse en Zwijndrechtse scheidsrechtersvereniging de koppen bij elkaar om te gaan fuseren. Tot volle tevredenheid van de leden ontstond SV Drechtsteden, getraind werd er op het complex van korfbalclub Conventus in Zwijndrecht.

SV Drechtsteden is er voor alle scheidsrechters. Het grootste deel van de scheidsrechters zijn voetbalscheidsrechters, maar ook korfbalscheidsrechters zijn lid. Zijn er spelregeltechnische vragen of problemen, je kan altijd bij de vereniging terecht. Een aantal leden zijn waarnemer betaald voetbal en zodoende haast wekelijk te vinden in de Nederlandse stadions om de scheidsrechters betaald voetbal te beoordelen, maar ook in het amateurvoetbal zijn diverse diverse leden present als waarnemer talentraject betaald voetbal en als rapporteur en begeleider amateurs, dus op alle niveaus is SV Drechtsteden goed vertegenwoordigd.

De leden fluiten op allerlei niveau, zo zijn er ASWH-clubscheidsrechters lid, wordt er zowel op zaterdag als zondag gefloten in diverse klasses, in het talententraject betaald- en amateurvoetbal, maar kan je ook Danny Makkelie aantreffen die uitleg geeft over zijn activiteiten in de KNVB bekerfinale en zijn rol als videoreferee tijdens internationale wedstrijden of toernooien.

Sinds de zomer van 2015 trainen de scheidsrechters van SV Drechtsteden woensdagavond op het complex van vv ASWH. Wekelijks zijn tussen de 20 en 30 scheidsrechters o.l.v. KNVB/COVS gediplomeerd trainer Jan Tempelaar aan de slag met het optimaliseren van hun conditie. Dit gebeurd in de blauwe trainingskleding van Robey, waardoor het geheel er zeer professioneel en verzorgd uitziet.

In de contacten met andere scheidsrechtersverenigingen blijkt dat men elders ‘jaloers’ is op de wekelijkse hoge opkomst tijdens de trainingen. De trainingen zijn zeer gevarieerd met zowel lang als kort loopwerk. Er wordt, door jong en oud, goed getraind, ieder naar zijn eigen niveau, maar vanzelfsprekend ontbreekt de gezelligheid niet, zowel voor, tijdens als na de trainingen.

Jaarlijks is er begin januari een trainingsweekend, wat afgelopen jaren werd gehouden in Delden, Texel en in 2017 in de Belgische Ardennen. Begin 2018 is Epe op de Veluwe de bestemming. Sinds 2016 lopen een groot deel van de scheidsrechters mee met de 5 of 10 kilometerloop van de Verkerkloop en draagt men zo zijn steentje bij in sponsoring. Vele voetbalverenigingen uit de Drechtsteden zijn sponsor van SV Drechtsteden, als tegenprestatie levert de vereniging scheidsrechters voor vriendschappelijke wedstrijden en toernooien.

Samengevat, SV Drechtsteden is een springlevende scheidsrechtersvereniging. Interesse om als scheidsrechter mee te komen trainen, woensdagavond 31 mei en 7 juni aanvang 20:00 uur staan er bij vv ASWH nog trainingen op het programma. Kijk op www.svdrechtsteden.nl voor alle verdere informatie.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.