Home » Nieuws » Sport » Sporthuldiging Zwijndrecht 2016: waardering voor top- én breedtesporters

Sporthuldiging Zwijndrecht 2016: waardering voor top- én breedtesporters

De winnaars van de Sporthuldiging Zwijndrecht 2016.
Sporthuldiging Zwijndrecht 2016: waardering voor top- én breedtesporters

Voetbalveteranen van Heerjansdam weten wat een gala is

Door: Michel van Straten

Zwijndrecht – De voetbalveteranen van Heerjansdam speelden het spel tijdens de Zwijndrechtse Sporthuldiging 2016 zoals het gespeeld moest worden. Genomineerd als ‘sportteam senioren’ verschenen ze afgelopen vrijdagavond met z’n allen ‘black tie’ in de Develsteinhal. En laat de ploeg – zestien man sterk – nu ook nog als winnaar worden uitgeroepen. Voor Leontien van Moorsel kwam dit op zestien keer drie zoenen te staan.

Sportvrouw/sportman
Leontien van Moorsel luisterde als speciale gast de negende editie van de Zwijndrechtse Sporthuldiging op. Het laat zich raden dat de voormalige topwielrenster de winnende sportvrouw bekend mocht maken. Het drietal genomineerden – turnster Vicky Vercauteren, wielrenster Haleigh Dolman en zwemster Chantalle Zijderveld – zag er net als de Heerjansdamse heren gala-proof uit. Chantalle Zijderveld, goed voor brons op de Paralympische Spelen, kwam als winnaar uit de jury-envelop. Van Moorsel, inmiddels ook bekend van de Leontien Ladies Ride en het Leontienhuis (patiënten met eetstoornissen), gaf nog tips mee. “Blijf doelen stellen en zorg voor evenwicht: inspanning naast rust”.

‘Sportman 2016’ werd ijsklimmer Dennis van Hoek. Zijn ouders namen de honneurs waar, omdat de Heerjansdammer zelf in het Zwitserse Saas Fee verbleef in verband met een wereldbekerwedstrijd.

Top- en breedtesport
Het programma dat op een onderhoudende manier aan elkaar werd gepraat door topturner Boudewijn de Vries kende twee nieuwe categorieën: de sportveteraan en de verenigingsicoon. Hiermee onderstreepten de gemeente Zwijndrecht en het Zwijndrechste Sportplatform het idee dat bewegen goed is voor jong en oud, voor topsporters en breedtesporters. Burgemeester Dominic Schrijer maakte van de gelegenheid gebruiken om nog maar eens te melden dat er in Zwijndrecht vergeleken met andere plaatsen meer mensen lid zijn van een sportvereniging en dat dit te danken was aan de gecombineerde inzet van sporters, ouders en de vele vrijwilligers. Uit die laatstgenoemde groep werd Arie Hulsebos van honk- en softbalvereniging Zwijndrecht uitgeroepen tot ‘sporticoon 2016’. Op de vraag van Boudewijn de Vries wat er nu zo leuk was aan honkbal, had Hulsebos zijn antwoord klaar: “Je mag slaan en stelen.”

Entr’actes
Het programma kende nog nog twee entr’actes. Een groep atleten demonstreerde op spectaculaire wijze calisthenics, een fitness-variant waarbij het eigen lichaamsgewicht gebruikt worden om een betere fysiek te ontwikkelen. De show die de Dance Crew van O & O verzorgde, bracht eveneens de handen opeen.

Bar
Toen na afloop sporters en publiek werden uitgenodigd om nog gezellig na te kaarten in de bar, was alle aandacht opeens weer gericht op de veteranen van Heerjansdam. Zij zouden een reputatie hoog te houden hebben…

Hieronder staan de winnaars (steeds vetgedrukt) en de genomineerden op rij.

Sportman: Dennis van Hoek (NKBV), Bart de Ruiter (O&O).
Sportvrouw: Chantalle Zijderveld (ZZ&PC De Devel), Haliegh Dolman (DRC De Mol, Vicky Vercauteren (O&O).
Sportteam Junioren: Meisjesteam ZLTC Ter Steeghe, Meisjesteam ZVV Pelikaan, O&O Juniorenteam.
Sportteam Senioren: Veteranen 1 VV Heerjansdam, Volleybal Heren 3 Switch ’89, D-team Accelerando.
Sportveteraan: Jan P. Stadelmaier (HC Derby), Renée Dezentjé (Stand Strong Sport), Abel Wisman (Fitfor45+).
Verenigingsicoon: Arie Hulsebos (HSV Zwijndrecht), Henk van den Adel (VVGZ), Ingrid de Baat (Helmink Heroes).
Sporttalent: Jordi Hagenaar (O&O), Rogier Dorsman (ZZ&PC de Devel), Thyra van Diemen (PAC Rotterdam).

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.