Home » Nieuws » Sport » Ter Steeghe kijkt uit naar Ardea Auto Open 45+ 2017

Ter Steeghe kijkt uit naar Ardea Auto Open 45+ 2017

Jolanda Gerla en Jan van Esch (midden) met leden van de materiaalcommissie.*
Ter Steeghe kijkt uit naar Ardea Auto Open 45+ 2017

Zwijndrecht – Bij tennisvereniging Ter Steeghe staat het jaarlijkse toernooi voor 45-plussers weer op de agenda onder de naam Ardea Auto Open 45+. Dit jaar wordt het tennisfestijn gespeeld van zaterdag 12 tot en met zondag 20 augustus. Hoewel veel liefhebbers zich al hebben gemeld, is inschrijving nog mogelijk via de website van Ter Steeghe.

60-plus
“Net als bij vorige edities kan er weer gedubbeld worden in de categorieën DD, HD en GD in de speelsterktes 4 tot en met 8,” vertellen Jolanda Gerla en Jan van Esch van de toernooicommissie. “Nieuw is dit jaar de mogelijkheid om je ook in te schrijven voor de poules voor 60-plussers in de speelsterktes 7 en 8. Je ziet dit ook bij andere veteranentornooien. Het vergroot de kans dat je tegenover min of meer gelijkwaardige tegenstanders komt te staan. En dat levert per saldo voor alle betrokkenen veel meer speelplezier op.”

Terugblik
Jolanda Gerla (voorzitter van de commissie) en Jan van Esch (inschrijvingen en indelingen) hebben het verloop van het toernooi van vorig jaar nog scherp voor ogen. “Het liep toen acht dagen lang als een trein,” vertelt Jolanda Gerla. “Het weer zat mee, keurig op schema, maar de finaledag viel letterlijk in het water. De regen kwam met tussenpozen met bakken uit de hemel. Dan is er de onzekerheid: kunnen we de banen nog bespeelbaar krijgen of moeten we uitwijken naar zalen in de omgeving? Uiteindelijk hebben we voor het laatste gekozen. In het TopSpin Centre en het Ridderkerkse Reijerparc werden toen de finalepartijen gespeeld, maar de sfeer van een gezamenlijke afsluiting moesten we missen. En dat was jammer.”

Voorbereiding
Los van het weer, laat de acht man en vrouw sterke commissie in de voorbereiding naar het 45+-toernooi weinig aan het toeval over. Een begroting, sponsors, het toernooiboekje, stoelenhuur, inkoop prijzen, bloemen bestellen, afspraken met tennishallen: alles wordt tot in de puntjes geregeld. Een verschil met vorig jaar is de catering. Die zal dit keer weer in handen zijn van een ‘eigen keukenploeg’. “We mogen ook de inzet van de leden van onze materiaalcommissie niet vergeten,” stipt Jan van Esch aan. “Zij zorgen ervoor dat het park en de banen er piekfijn uitzien. Elke toernooidag zijn ze in de weer. Op welke dag je ook speelt, het ziet er altijd even verzorgd uit.”

Cijfers
Jolanda Gerla pakt de cijfers van vorig jaar augustus er nog even bij. Er deden 244 personen mee. Ze speelden in 133 koppels (er zijn spelers die aan twee onderdelen meedoe, red.) en kwamen in totaal tot 233 partijen. Ongeveer twintig procent van de deelnemers was lid van Ter Steeghe, het overgrote deel kwam van buiten. Namen uit Dordrecht en Papendrecht, maar ook namen uit Rotterdam, Berkel en Rodenrijs en Naaldwijk. Er was zelfs een deelnemer uit Almere.

Jolanda Gerla en Jan van Esch hopen dit jaar weer op dezelfde aantallen uit te komen. “‘Het toernooi is een mooie afsluiting van de zomerperiode,” vindt Jan van Esch. “Heerlijk tennissen op een mooi park met gezellige mensen in een positieve sfeer.”

* Op de foto van links naar rechts: Ger van den Heuvel, Toon de Jong, Jolanda Gerla, Jan van Esch, Arie Groeneweg en Dries de Vos.

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.