Home » Nieuws » Sport » Supportersclub ZVV Pelikaan ‘T Pelioen zet zich in voor Ferenc Vermaas

Supportersclub ZVV Pelikaan ‘T Pelioen zet zich in voor Ferenc Vermaas

Supportersclub ZVV Pelikaan ‘T Pelioen zet zich in voor Ferenc Vermaas

Middels een verloting van de wedstrijdbal en het inzamelen van geld, willen wij een sportief gebaar maken voor de zieke voetballer Ferenc Vermaas en zijn ouders.

De 12-jarige voetballer van VVGZ, lijdt aan Neuroblastoom kinderkanker. Dat is een tumor van een bepaald deel van het zenuwstelsel, 10 op de 1 miljoen kinderen lijden hieraan. De ziekte is geconstateerd in 2005 en na jaren van chemo’s, bestralingen en stamcelreinfusie kregen de doktoren de ziekte in Nederland niet onder controle.

De ziekte van Ferenc wordt nu in het Duitse Greifswald in de Universiteitskliniek aangepakt middels een immuun therapie. En daarvoor moet Ferenc permanent een half jaar in Duitsland vertoeven en zoals u kunt begrijpen is dit voor een 12 jarige en zijn ouders een enorme opgave. Indien de behandeling niet aanslaat, dan zijn er nog meerdere behandelingen mogelijk. De zorgverlener vergoedt alleen de kosten van de immuun behandeling. Alle andere kosten zoals reiskosten en huisvesting kosten worden echter niet vergoed en dat gaat echt in de papieren lopen!

De stichting Vermaas, hulp aan jonge kankerpatiënten behartigt de financiële belangen van Ferenc en is opgericht om te voorkomen dat door geldgebrek de behandeling gestaakt moet worden.
Na afloop van de wedstrijd Pelikaan 1 – VVGZ 1, een wedstrijd in de 1e klasse C, zal de opbrengst van de actie van het ‘T Pelioen worden overhandigd aan een vrijwilliger van deze stichting, Ed Voetee.

Er komt een speciaal herdenkingsshirt ter herinnering aan de wedstrijd Pelikaan – VVGZ. Dit shirt zal via de familie terechtkomen bij een hele trotse Ferenc Vermaas, een voetballertje dat momenteel zijn eigen wedstrijd speelt…

Laten we aantonen dat samenhorigheid tussen twee rivaliserende voetbalverenigingen in Zwijndrecht bestaat. Laten we aantonen dat Respect niet alleen het ophangen van een stukje papier is. Laat je trots varen en steun onze actie, steun Ferenc, steun de ouders van Ferenc, steun een sportman in wording!!!!

Wilt u meer weten kijk dan op ferencvermaas.blogspot.nl

Loten kosten per stuk 1 euro en zijn verkrijgbaar tijdens de wedstrijd op 16 maart a.s. Wilt u meedoen aan de actie maar kunt u niet aanwezig zijn op de wedstrijddag? U kunt vooraf loten bestellen of een bedrag doneren: Rabobank 108601145, ten name van ZVV Pelikaan.

Loten kunt u ook kopen tijdens de voetbalquiz op vrijdagavond 15 maart a.s., vanaf 19.30 uur in de kantine.

Zelf een actie starten, dat kan natuurlijk ook. Laat dit dan indien mogelijk, aan ons weten! Wellicht de grootste Harlem Shake van Zwijndrecht? Doe mee met je hele team of commissie en je wordt vernoemd tijdens de presentatie na de wedstrijd! Ook degene die een zeer leuke actie bedenkt en uitvoert en hierdoor een mooi bedrag kan doneren aan de actie, wordt vernoemd tijdens de overhandiging!

Vragen of door te geven acties? E-mail naar supportersclub@vvpelikaan.nl
In de sport gaat het om creëren van kansen en vooral om die te benutten. Wij willen als supportersclub een jonge voetballer een kans op overleven en herstel geven. En het mag daarbij niet uit maken dat het nu een 12 jarig sportmannetje betreft van onze rivaal VVGZ. Wij hebben de kans gecreëerd, benut u hem?

‘T Pelioen

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.