Home » Nieuws » Sport » Tangsoodo successen in Wales

Tangsoodo successen in Wales

Tangsoodo successen in Wales
Fotografie: Jolanda van der Meer

Vorige week is een Tangsoodo delegatie van Mudjeok e Yong uit Hendrik-Ido-Ambacht op bezoek geweest op een groot internationaal Tangsoodo toernooi in Cardiff (Wales). De groep bestond uit Gabi Moet, Stephen van Straten, David van de Steen, Ton Loeve, Ben de Jong, Chevellie Baghoe en de zussen Cheyenne en Shanice vd Meer.

“De ontvangst was in het National atletic indoor Centre in Cardiff. Tegelijk met de Ambachtse groep stroomden in de loop van de vroege ochtend honderden deelnemers uit verschillende landen naar binnen. Uiteindelijk waren er meer dan 900 deelnemers uit Amerika, Engeland, Frankrijk, Denemarken, Nederland en Wales ingeschreven voor de diverse competities”, vertelt sportschoolhouder Cees van der Meer. “Als eerste mocht Ben de Jong de spits afbijten en na zijn tegenstanders te hebben ingeschat naar hun kunnen, gewicht en lengte kwam Ben er achter dat hij niet de grootste was en ook niet de zwaarste in zijn klasse. Maar Ben was wel extra gemotiveerd om te winnen en dat resulteerde in een gouden plak bij het sparren. De eerste voor ons team”, verhaalt Cees.

Zwarte banders
“Uiteindelijk waren de zwarte band dragers aan de beurt en op zo veel competitie velden (een stuk of 20) was het moeilijk om iedereen te volgen van ons team. Na spannende sparringspartijen en stijlvolle loopvormen met en zonder wapenstok was ook de oogst van medailles van ons Tangsoodo zwarte banden team heel hoog te noemen. Een enorme prestatie, zeker gezien het feit dat dit toernooi in Cardiff internationaal hoog staat aangeschreven”, vertelt een trotse Van de Meer.

Medailles
Zo won Cheyenne drie gouden en een zilveren medaille, David een gouden medaille, Ton een gouden en een zilveren medaille, Shanice twee zilveren en een bronzen medaille en Gabi een zilveren en een bronzen medaille. En als klap op de vuurpijl hebben Cheyenne en Shanice ook nog een grote bokaal gewonnen, door als eerste te eindigen bij het teamsparring kampioenschap. “Terugkijkend op het toernooi kunnen we eigenlijk maar één ding zeggen: Medjeok heeft weer eens bewezen met de besten van de wereld mee te kunnen”, besluit een trotse Cees van der Meer. Wie informatie over lesmogelijkheden wil hebben, kan kijken op: www.mudjeokeyong.nl

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.