Home » Nieuws » Sport » Terugblik op voetbalkamp Football Skills

Terugblik op voetbalkamp Football Skills

Terugblik op voetbalkamp Football Skills

H.I.Ambacht – Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft Football Skills Nederland weer een heus voetbalkamp georganiseerd in de zomervakantie. Maar liefst 84 talenten kregen op 16, 17 & 18 augustus weer drie dagen training tijdens De Ultieme Skills Dagen 2016, onder leiding van de trainers van Football Skills Nederland!

Sinds 2013 organiseren Michel Hordijk (oud trainer en coördinator bij de onderbouw van Ajax) en Raymond Zwildens (oud speler van Excelsior), diverse voetbalclinics in de regio. Met een voor- en najaarscursus in Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht, hebben in de afgelopen jaren meer dan 200 talenten aan hun voetbalontwikkeling gewerkt. Wederom een zomerkamp organiseren, was dan ook een logisch vervolg. Dit zouden De Ultieme Skills Dagen worden, niet alleen voor spelers, maar ook voor keepers, want Wim Berends (oud keeper van Sparta, DS’79 en ASWH), zal de keeperstrainingen verzorgen!

Afgelopen dinsdag, even na 9 uur, melden de eerste spelers zich in de kantine van ASWH. De voetbalvereniging stelde namelijk ook voor deze dagen weer hun velden ter beschikking! Na een welkomstwoord van Raymond werden de spelers ingedeeld in diverse groepjes, waarbij de ochtend voornamelijk centraal stond uit ondermeer techniektraining en partijvorm. Zo werd tijdens de techniektraining gewerkt aan de overstap, de overstap met schaar, om uiteindelijk achtereenvolgens de overstap, schaar en uitstap te doen.

Het mooie aan de techniektraining van Michel Hordijk is dat elke speler, ongeacht het niveau, aan het eind van zijn training de basis hiervan beheerst! Een andere belangrijke basis van het voetbal is passen. Niemand minder dan Fop Gouman (trainer van het 1e elftal van v.v. Heerjansdam) ver-zorgde deze training, waarbij niet alleen de nadruk werd gelegd op het goed en strak inpassen, maar ook op het aannemen van de bal.

Adam en Roderick verzorgde op deze ochtend ook een dans vs voetbalsessie. Het doel van deze training is het vergroten van de lichaamscoördinatie. Hierbij wordt er met en zonder bal geoefend, zodat de talenten beter controle krijgen over hun bewegingen. In de tussentijd werden de keepers ook aan een pittige training onderworpen en werden er in een immens groot opblaasbaar voetbal-veld partijtjes gespeeld onder toeziend oog en tactische aanwijzingen van de trainers Dennis en Thomas.

Na een goed verzorgde lunch stond er een pittige bootcamp training te wachten onder leiding van oud FSN trainer Alberto Rodriguez van CrossFit Schiedam. Opdrukken en met een loodzware bal een paar meters heen en weer rennen. Of dat nog niet genoeg was, moesten de talenten ook nog eens een stormbaan trotseren in een echte race! Wie zou het snelste zijn? Eén van de laatste trainingen van de dag was strafschoppen. Wie zou de meeste strafschoppen benutten tegen de keeper van Rijsoord, Delano Willemen? Voor deze activiteiten werden aan het eind van de dag namelijk bekers uitgereikt.

Ook op de 2e dag werden de spelers weer aan een pittige training onderworpen. Naast een andere variant op de trainingen van de vorige dag, moesten de talenten ook werken aan hun traptechniek! In het doel werd een Get Skilled gatendoek opgehangen en wie de meeste doelpunten maakte won natuurlijk weer een prijs! Maar niet alleen je voetbalkwaliteiten werden op deze dag getest, ook was er een heuse voetbalquiz, met allerlei moeilijke vragen over voetbal!

In februari had Skanders Gym op de “Leven Als Een Prof” dag een boksclinic gegeven. Ook nu verzorgde zij weer een boksclinic en op de vroege ochtend van de laatste dag van De Ultieme Skills Dagen, stond Feyenoord buschauffeur Jan klaar met zijn touringcar van Ringelberg Tours om de talenten te vervoeren naar Skanders Gym! Tussen de diverse inspannende trainingen, die ten goede komen van de coördinatie van de talenten, werd er buiten op straat voor de groepen die even moesten wachten, gewerkt aan een balbeheersing oefening. Danny en Adam vochten nog een battle uit in de ring, waarbij zij werden aangemoedigd door de enthousiaste deelnemers, voordat de spelersbus aan het eind van de ochtend vertrok naar Rotterdam!

Eenmaal op de Van Brienenoordbrug aangekomen was De Kuip zichtbaar en werd er door vele talenten het clublied van Feyenoord ingezet. Niet De Kuip, maar Woudestein was de eindbestemming! De talenten konden even bijkomen van de bokstraining tijdens de eveneens goed verzorgde en gastvrije lunch in de kantine van SBV Excelsior. Nadat de kinderen nog een heerlijke verse fruitspies hadden gekregen, werd er nog even een spelletje Amerikanen gespeeld. Daarna werden laatste trainingen afgewerkt in het stadion van Excelsior, waarbij ouders, opa & oma’s plaats hadden genomen op een goed gevulde Noord tribune! Dit was een hele belevenis voor de talenten, want sommige waren nog nooit in een stadion geweest en dan mochten ze er ook nog trainen! Die kinderen waren helemaal onder de indruk. Leuk om het enthousiasme te horen en te zien!

Na twee uur diverse trainingen te hebben gekregen in het stadion, zoals loop-, techniek-, en keeperstrainingen, werden De Ultieme Skills Dagen onder luid applaus voor de talenten en trainers afgesloten! Iedereen kreeg, naast een echt shirt van De Ultieme Skills Dagen, een mooi aandenken mee naar huis in de vorm van een groepsfoto!

Op 11 september start de najaarscursus op zowel locatie Ambacht als Dordrecht. Voor meer informatie en inschrijving kunt u terecht op www.footballskills.nl!

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.