Home » Nieuws » Sport » Uitstekende start wegraceseizoen voor Colin Velthuizen

Uitstekende start wegraceseizoen voor Colin Velthuizen

Uitstekende start wegraceseizoen voor Colin Velthuizen

Heerjansdam – Op zaterdag 22 april startte het wedstrijdseizoen van het Nederlands kampioenschap Molenaar NSF100 op circuitpark Berghem. Een spannende dag voor de 13-jarige coureur uit Heerjansdam, want met een derde plek in de einduitslag van vorig seizoen waren er behoorlijk wat verwachtingen. Ook vanuit de organisatoren van deze competitieve cup werd Colin vooraf getipt als kanshebber voor de overwinning en serieuze titelkandidaat.

Ondanks dat Colin afgelopen winter keihard heeft getraind op circuits in Spanje en aan zijn conditie heeft gewerkt begon er enkele weken geleden enige twijfel te ontstaan over zijn kansen. Zijn directe concurrent lijkt afgelopen winter niet gegroeid en met een lengte van 15 cm kleiner en bijna 17 kilo lichter lijken zijn kansen een stuk groter dan die van Colin. Lengte en gewicht spelen een belangrijke rol op de lichte 8 pk motoren.

Al tijdens de vrije training zaterdagmorgen bleek dat Colin prima kon volgen. Het was stuivertje wisselen, maar uiteindelijk sloot Colin de training met een tweede plek af achter zijn directe concurrent. 1.5 uur later werd de kwalificatie gereden en die verliep eigenlijk net zoals de vrije training, maar nu met een uitslag net andersom, Colin wist zijn eerste polepositie ooit in de Molenaar NSF100 cup te pakken.

In de middag werden er twee wedstrijden verreden en zoals het team van Colin gewend is bereidde Colin zich op zijn eigen rustige manier voor en liet zich niet verleiden tot allerlei goede tips hoe hij de wedstrijd moest aanpakken. Race 1 maakte Colin een goede start en dook als eerste de eerste bocht in met Kas Beekmans, zijn directe concurrent in de achtervolging. Al snel hadden beide coureurs een gat op de achtervolgende groep van ruim 16 seconden en konden ze samen de race uitvechten. Ondanks dat Kas aan het achterwiel van Colin kon volgen kon hij geen enkele keer een inhaalactie inzetten en zo wist Colin uiteindelijk de eerste race van het seizoen te winnen met 1.3 seconden voorsprong.

Race twee verliep iets anders, want een klein hikje van de motor bij de start zorgde ervoor dat het dit keer Kas was die als eerste de eerste bocht indook en was het Colin zelf die in de achtervolging moest. In ronde 1 bocht 5 wist Colin echter direct toe te slaan en pakte de koppositie terug. Dit keer wist Colin zijn voorsprong snel uit te bouwen en kwam hij met 12.5 seconden voorsprong op de nummer 2 als eerste over de finish. Colin was deze dag onverslaanbaar en heeft een mooi visitekaartje afgegeven. Het seizoen is nog lang, maar hieruit put hij veel vertrouwen en hij kijkt dan ook zeer gemotiveerd uit naar de volgende wedstrijd van het seizoen op 6 mei a.s. in Assen.

Aangezien Colin dit seizoen voor zijn laatste jaar deelneemt in de Molenaar NSF100 cup maakt hij naast dit mooie kampioenschap ook alvast de overstap naar een internationale klasse op een veel zwaardere Moto3 machine. Aankomend weekend rijdt hij zijn eerste wedstrijd in de European Talent Cup op het circuit van Albaceta in Spanje. Ervaring opdoen en veel leren is het doel in Spanje voor dit seizoen. Volg zijn verrichtingen op www.facebook.com/mchrtjunior.

Colin is nog op zoek naar sponsoren om hem verder te helpen. Bedrijven die Colin willen ondersteunen kunnen contact opnemen via colin@mchrt-jr.nl. Colin maakt graag een afspraak om meer te vertellen. Meer informatie is ook te vinden op www.mchrt-jr.nl en www.colin9.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.