Home » Nieuws » Sport » Vernieuwde website tafeltennisvereniging

Vernieuwde website tafeltennisvereniging

Vernieuwde website tafeltennisvereniging
Fotografie: Gerard Maaskant

Onlangs is de website van tafeltennisvereniging Serve ’71 grondig vernieuwd. Zo laadt hij sneller, zijn er meer foto’s zichtbaar en toont de website actuele berichten. Daarnaast is er een activiteitenkalender, waarop evenementen worden weergegeven. Ook is een social-plugin zichtbaar met o.a. actuele tweets over Serve’71. Dit geheel is gerealiseerd door Howeco Design op verzoek van Serve’71.

Zo gaat de vereniging met zijn tijd mee; de vorige website was namelijk verouderd en kon weinig bezoekers verwerken. Stilaan begint Serve’71 dan ook meer leden te krijgen; elke maand komt een nieuw lid. Diegene mag dan vrijblijvend meespelen waarop diverse reacties volgen. Zo zijn er mensen die vroeger tafeltennisten en de slag weer te pakken krijgen, maar ook mensen die afhaken. De meesten blijven echter.

Sfeer
Hoe komt dat? Wel, Serve’71 kenmerkt zich door een kleinschalige opzet en een gemoedelijke sfeer. Hierdoor is meedoen al winnen en speelt iedereen tegen iedereen. Zo speelt de clubkampioen gerust tegen kinderen, zodat men elkaar redelijk kent. Ook leuk is het tafeltennis-tennis; dat wil zeggen dat men tennist met tafeltennisbatjes. Dat is een goede oefening, omdat sport en humor hier hand-in-hand gaan.

Opkomst
Dit begon al in 1971. Toen wilde een aantal heren namelijk regelmatig tafeltennissen en weldra was Serve’71 een feit. De locatie werd het gewezen dorpshuis in winkelcentrum de Schoof. Vreemd was dit niet; hier waren talrijke verenigingen gevestigd. Dit duurde tot de renovatie in 1999. Toen werd namelijk het dorpshuis gesloopt en week Serve’71 uit naar Bekestein 52. Hier tafeltennist men nog altijd en dat gebeurt op woensdag- en donderdagavond. Hiermee begint men direct na de zomervakantie op woensdag 18u30 – 19u45.

Training
Dan is er training voor de jongste jeugd en andere beginners onder leiding van dhr. van Zwet. Hij is een enthousiaste trainer die graag met kinderen omgaat, maar ook senioren geeft hij graag les. Plezier staat bij dhr. van Zwet voorop. Zo zegt hij: “zodra ik merk dat mensen graag tafeltennissen, raad ik hun meestal aan om verder te trainen. Uiteraard help ik hen hier graag bij door hun oefeningen aan te bieden. Voorbeelden zijn dat men probeert 10 ballen rechtsachter op tafel te spelen; zo leert men zich te focussen.” Dat is belangrijk voor wedstrijden, zoals senioren weten. Zij beginnen namelijk om 20u00 met de competitie tegen leden van andere verenigingen. Ook vrijspelen is dan mogelijk. Dit duurt meestal tot 22u30; dan moet de zaal sluiten.

Activiteiten
Geen nood, want donderdag gaat men vrolijk verder. De training voor de gevorderde jeugd duurt dan van 18u45 – 20u00. Meestal betreft dit de oudere jeugd (14 – 16 jarigen). Terwijl zij stilaan de zaal verlaten, begint de seniorentraining om 20u15. Om 21u15 eindigt deze meestal met een minitoernooi. Ook organiseert Serve’71 op zaterdag van 13u30 – 17u30 competitiewedstrijden voor de jeugd. In principe is dat wekelijks, behalve tijdens de schoolvakanties. Daarnaast zijn er nog kersttoernooien, ouder-kindtoernooien en diverse ludieke toernooien. Spreekt u dit aan? Wel, dan kunt u surfen naar www.serve71.nl voor meer informatie en dan door naar Bekestein 52 (OBS de Bron).

Door: Jan-Willem Schneider

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.