Home » Nieuws » Sport » Vollido heren 1 grijpt net naast promotie

Vollido heren 1 grijpt net naast promotie

Vollido heren 1 grijpt net naast promotie

Het is Lucrasoft/Vollido heren 1 afgelopen zaterdag net niet gelukt om promotie naar de derde divisie af te dwingen. In een drukke sporthal in Middelbeers werd, onder luide aanmoediging van de meegereisde trouwe aanhang, in de finale met 2-0 verloren van Saturnus uit Uden.

De middag begon met een wedstrijd tegen Civitas uit Venlo. Dit team speelde het afgelopen seizoen op een niveau hoger dan Vollido dus was het interessant om te zien waar Vollido stond. In de eerste set was er sprake van veel nervositeit, en daardoor rommelig volleybal, terwijl de heren uit Venlo voortvarend uit de startblokken knalden. Gevolg was een 25-16 setverlies. Na enkele aanpassingen door de coach, speler van de dag Barteld Jonkman werd naar de diagonaalpositie verplaatst, was het Vollido dat de klok sloeg. Met steeds beter wordend volleybal werd dit team met 25-19 en 15-12 opzij gezet.

De tweede wedstrijd in de voorronde was VC Heerlen. De eerste helft van de eerste set was het beste volleybal dat Vollido het hele jaar heeft laten zien. Met geconcentreerd en agressief spel werden de verbouwereerde Limburgers zelfs op een 17-6 achterstand gezet. De eerste set werd gemakkelijk gewonnen en dat vertaalde zich in enkele wissels en een wat gemakzuchtige houding aan Ambachtse kant. Hierdoor moest de tweede set aan de tegenstander gelaten worden waardoor het weer aankwam op een tie-break. In de op de dag beproefde opstelling werd deze weer vrij gemakkelijk gewonnen, 15-11.

Vollido plaatste zich hiermee voor de finale tegen Saturnus. Dit team was eigenlijk net een maatje te groot. Vollido bleef in beide sets aardig bij, nam zelfs hier en daar een voorsprong, maar op de beslissende momenten was het Saturnus dat de punten won. Met 21 en 19 punten voor Vollido gingen beide sets verloren. Na afloop was er de gedeelde mening dat Saturnus de terechte winnaar is maar ook dat de dag, en het seizoen, voor Vollido zeer ruim geslaagd was. Als de doelstelling vooraf een plek bij de eerste vier is, mag een team tevreden zijn dat het zo dicht bij promotie komt.

De komende maanden zal er in Ambacht geen volleybal aangeraakt worden. In de zaal dan. Door de zomer heen zijn vrijwel alle Vollidoërs te vinden op het strand of op de twee beachvolleybalvelden aan de Reeweg. Daarmee biedt Vollido haar leden de mogelijkheid om het hele jaar door te volleyballen.

Vier jeugdteams kampioen bij Vollido
Na de tweede helft van de competitie mochten vier jeugdteams van Vollido zich kampioen noemen. Meisjes B, onder leiding van Arjen van der Ven en Monique Menzo, had weinig moeite om de 2e seizoenshelft door te komen en mocht zich met een speels gemak kampioen noemen in de Reguliere klasse B. Voor meisjes C1, onder leiding van Gijs en Edith Kruger, was de 2e helft van het seizoen spannend tot op de wedstrijd voor de laatste zaterdag. Daarna bleek dat slechts 2 sets nodig waren om kampioen te worden in de Hoge klasse C. Dit lukte en kon het feestje worden gevierd.

Naast deze winnende meidenteams, zijn we ook trots op twee jongensteams die kampioen werden: allereerst het jongens C2 team, getraind door Lieke Stienstra en Jeffrey Kamp en met coach Martin van den Heuvel. Zij hadden 2 sets nodig tijdens de laatste wedstrijd om kampioen te worden in de Reguliere klasse C. Het nieuwe team Jongens D, getraind door Ricardo de Waard, had weliswaar 4 sets nodig tijdens de laatste wedstrijd maar toonden zich zelfverzekerd en haalden ook het kampioenschap binnen in de Reguliere klasse op niveau 5 van het Cool Moves Volleybal.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.