Home » Nieuws » Sport » Waterpoloheren Devel grijpen naast regiobeker

Waterpoloheren Devel grijpen naast regiobeker

Waterpoloheren Devel grijpen naast regiobeker

Zwijndrecht – Zaterdag was het voor Heren 1 van de Zwijndrechtse Zwem- en Poloclub De Devel het moment om de kers op de taart te zetten. Het team dat kampioen in de tweede klasse is geworden stond ook in de finale van het bekertoernooi. Tegenstander was de kampioen van de eerste klasse, ZPB 4 uit Barendrecht. Opmerkelijk feit: de finales van de regiobeker werden afgewerkt in het thuisbad van de club, waarbij De Devel moest aantreden als uitspelende ploeg met de blauwe caps.

Coach Jeffrey van Geloof had de weken voor de finale gebruikt om alle afspraken weer door te nemen. Alles op scherp om alle kansen optimaal te benutten. In een volgepakt sportcomplex De Hoge Devel stond de ploeg na de eerste minuut op een 0-1 achterstand. De heren keken vervolgens op een 0-2 achterstand omdat ZPB opnieuw een overtal situatie wist te benutten. Via Erik van der Pauw kwam de ploeg terug op een 2-1.

In de tweede periode waren de instructies duidelijk: aanvallend meer de kansen zien en benutten. Erik van der Pauw trok de ploeg op gelijke hoogte om vervolgens de ploeg zelfs eroverheen te trekken naar een 3-2 voorsprong. Van Geloof zette de ploeg zelfs op een 4-2 voorsprong, waarbij het zwembad kookte door het geweldige publiek!

Focus en concentratie
In de derde periode zijn de heren geheel van slag. De Devel komt aanvallend niet tot goede gecreëerde kansen en maakt er een zwempartij van. ZPB weet daarin tegen twee overtal situaties wél af te ronden en trekt de stand gelijk op 4-4. Coach Jeffrey bleef hameren op focus en concentratie in de aanvallen en afronding. De Devel kwam op 5-4 achterstand maar via een schitterend schot van Brian van der Jagt kwam de ploeg weer op gelijke hoogte. Via een goed uitgespeelde man-meer schoot Terrence te Duits de ploeg zelfs op voorsprong: 6-5! Devel zwakt af en ZPB komt weer in opmars en komt brutaal weer op 7-6 voorsprong. Erik van der Pauw kan aanleggen vanaf 5 meter schiet de stand op 7-7. Met nog twee minuten te spelen schiet ZPB toch de 8-7 op het scorebord.

De tijd tikt af voor de Zwijndrechtse waterheren. Door een foute wissel bij ZPB, mag Erik van der Pauw opnieuw aanleggen vanaf 5 meter. Met nog 30 seconden te gaan schiet hij de ploeg opnieuw naast ZPB: 8-8! Het zwembad staat op zijn kop in Zwijndrecht! Echter krijgt ZPB nog een overtal situatie die de ploeg goed afrondt 5 seconden voor tijd, 8-9. De Devel schiet nog één keer van afstand, maar via de lat blijft de bal alsnog voor de doellijn.

Fantastisch seizoen
“De ploeg heeft een fantastisch seizoen gedraaid, maar helaas geen beker erbij. De ambiance in het zwembad was geweldig, de support van de trouwe supporters, de jeugd er allemaal bij. Fantastisch dat het zo enorm leeft”, aldus aanvoerder Jeroen Neijman.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.