Home » Nieuws » Sport » Waterpoloheren De Devel maken zich op voor finale

Waterpoloheren De Devel maken zich op voor finale

Waterpoloheren De Devel maken zich op voor finale

Zwijndrecht – Afgelopen vrijdag was het zover voor de waterpoloheren van De Devel. Op het programma stond de halve finale tegen SCOM/De Zeehond’73, de laatste hindernis op weg naar de kers op de taart van dit seizoen.

Supporters van beide clubs hadden al vroeg hun plek op de tribune gevonden in het volgepakte Sportcomplex De Hoge Devel. Zoals vaker de laatste weken het geval was ook nu de spanning op de gezichten af te lezen. Om de kans op een finaleplaats te vergroten trokken routiners Joost Cornelisse en Jeffrey van Geloof wederom hun zwembroek aan.

Wedstrijd
Voor de wedstrijd is er goed over de tactiek gesproken, waarin vooral de verdediging een belangrijk aspect zou worden. Waar De Devel normaal bekend staat om hun fanatieke pressing, werd nu besloten om meer teruggetrokken te spelen zodat we goed de aanval van de tegenstander zouden kunnen opvangen. Hoewel De Devel in het begin zoekende was, worp de tactiek duidelijk zijn vruchten af, want SCOM/De Zeehond bleek slechts één keer in staat om te scoren in de eerste periode. Erik van der Pauw opende de score voor De Devel. De tweede periode speelden beide partijen afwachtend. Tegen het einde van de tweede periode kwam de tegenstander op voorsprong door een strafworp.

In de derde periode kwam de Devel eindelijk los, via goals van Joost Cornelisse en Erik van der Pauw werd een voorsprong van 3-2 genomen en na een uitsluiting van een speler van SCOM/De Zeehond nam coach Jeffrey van Geloof een tactische time-out. Wanneer deze man-meer-situatie gescoord zou worden, zou de Devel voor het eerst in de wedstrijd een gat slaan in de score. De spelers werden op hun positie gezet, met als resultaat een 4-2 voorsprong dankzij Joost Cornelisse. De verdediging van De Devel stond als een huis deze periode en een sterk keepende Menno van Dijkman was niet van plan veel goals tegen te krijgen.

De laatste periode en nog zes minuten verwijderd van de finale, ging De Devel opnieuw sterk in de aanval. Jeffrey van Geloof scoort de 5-2, maar de heren van SCOM/De Zeehond zijn echter nog niet van plan op te geven. Keer op keer komen ze echter niet voorbij keeper Menno. Uiteindelijk scoren zij nog één keer, maar de finale is een feit! De Devel wint met 5-3 en kan zich 13 mei op gaan maken voor de finale in eigen bad.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.