Home » Nieuws » Sport » Wesley Plaisier & Cees vd Toorn winnen koppel darttoernooi Oostendam 2013

Wesley Plaisier & Cees vd Toorn winnen koppel darttoernooi Oostendam 2013

Wesley Plaisier & Cees vd Toorn winnen koppel darttoernooi Oostendam 2013

Zaterdag 12 januari jl. werd er bij SV Oostendam een koppel darttoernooi georganiseerd. Om 13.30 uur stonden de deuren van het clubgebouw “De Korenbloem” aan de Tarwestraat in Oostendam open. Met een fantastische opkomst van 32 koppels was het weer eens lekker ouderwets druk. Het was een leuke mix van darters uit de RDO – en Rijnmonddarts wereld maar er zijn ook nieuwe gezichten gespot. Het toernooi startte om 15.05 uur in poules wat daarna over zou gaan in een K.O. fase met een winnaarsronde en verliezersronde. Er werden poules gemaakt. 4 Poules van 5 koppels en 3 met 4 koppels. Na de poule fase werden de spelers verdeeld. Alle nrs. 1 & 2 kregen toegang tot de winnaarsronde en de nrs. 3 & 4 kregen een ticket voor de verliezersronde. De overgebleven koppels konden na hun poule fase aan de bar plaats nemen.

De winnaarsronde werd gewonnen door het koppel Wesley Plaisier & Cees vd Toorn. Zij wonnen de finale van het koppel Patrick Huiskes & Marco Flach met 5-3. Deze winnaars wonnen ook van de volgende koppels. In de halve finale, Donnelly Teunisse & Daniel Koppenol, in de kwart finale Melvin de Haan & Hendry Stolk en in de achtste finale Freddy de Geus & Gaby Adema. In de Poule fase wonnen zij van Peter Bosma & Stefan Teunissen, de gebroeders Dias, vader en zoon Geysendorper en Ed vd Gaarden & Kevin Visser.
Deze finale was een gelijkwaardige strijd die elkaar in evenwicht hield tot aan de leg 7. Daarin was het scorend vermogen wat weggezakt bij Patrick en Marco. Daar maakte Wesley en Cees gebruik van, al was het nog wel even dubbelgestuntel maar uiteindelijk werden Partick en Marco gebroken. Dit konden Patrick en Marco ook niet meer goed trekken en moesten toegeven dat ze helaas hun Waterloo hadden gevonden.

De verliezersronde werd gewonnen door het koppel Marco Weiss & Ron Kars. Zij wonnen de finale van Martin Nuis & Dennis Nussen met 4-0. Onderweg naar de finale kwamen zij de volgende koppels tegen. In de halve finale John Moerkerke & Mike Vrijland, in de kwart finale Shiela de Man & Veertje, en in de achtste finale vader en zoon Geysendorper. In hun poule fase verloren zij van Patrick Huiskes & Marco Flach en van Sander Treffers & Bert Deurloo. Er werd gewonnen van Andy & Vicky vd Gaarden en Mariska Baan & Dyon Sprangers. Hier was het verschil te groot. Marco en Ron kregen aan het eind in leg 3 nog wat druk van de scores van Martin en Dennis maar dat weerhield Marco en Ron er niet van de zegen binnen te halen.

In het toernooi werden er totaal 12 x een 180er gegooid, waarvan twee van Wesley Plaisier, die hiervoor een beker mocht ontvangen. De hoogste finish kwam op naam van Edwin Hofland. Hij gooide een 126 uit in de poule fase en dit werd niet meer verbeterd. Edwin mocht daarvoor een trofee mee naar huis nemen.

De opkomst was echt heerlijk na wat mindere tijden. Het is fijn om te zien dat het darten toch weer in de lift zit. Het was een buitengewoon gezellig toernooi waar de sportiviteit overheerste. De wedstrijdleiding bedankt het barpersoneel en de loodgieter die even de kraan in deze drukte wist te verwisselen. Het volgende darttoernooi dat in de Korenbloem wordt georganiseerd vindt plaats rond de Pasen. Dus houdt dartpromotie in de gaten of bezoek onze eigen site www.oostendam.nl regelmatig voor meer info.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.