Home » Nieuws » Sport » ZBC’97 behoudt de status van derdeklasser

ZBC’97 behoudt de status van derdeklasser

Het arbitrale trio besluit de wedstrijd te hervatten.
ZBC’97 behoudt de status van derdeklasser

Afkoelingsperiode brengt gemoederen weer tot rust

Zwijndrecht – ZBC’97 behoudt na het tweeluik om promotie/degradatie tegen Schelluinen de status van derdeklasser. De Zwijndrechtenaren liepen afgelopen zaterdag tegen een 0-2 nederlaag aan, maar dankzij de eclatante 1-5 uitzege een week eerder trokken ze toch aan het langste eind. Er was blijdschap bij ZBC’97 vanwege de handhaving, maar de laatste wedstrijd van het seizoen was er een om verder maar snel te vergeten.

Gemoederen
De wedstrijd duurde langer dan normaal. Allereerst laste arbiter De Wild vanwege de warmte halverwege de eerste helft een extra drinkpauze in. Een minuut of tien na rust blies hij de wedstrijd af voor een afkoelingsperiode van een klein kwartier. En die beslissing stond los van de buitentemperatuur. Op dat moment waren de gemoederen aan ZBC’97-zijde zo hoog opgelopen dat de leidsman uit Meerkerk verder spelen onverantwoord achtte.

Chemie
De kiem voor alle heisa werd gelegd bij de tweede treffer van Schelluinen. De 0-2 van Johnny Wijnbelt – Damiën de Jong had eerder voor 0-1 gezorgd – werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel, maar na overleg van De Wild met assistent-scheidsrechter Van der Beek weer herroepen. Toen later De Wild Zwijndrechtse claims voor strafschoppen wegwuifde, was de chemie tussen ZBC’97 en het arbitrale trio totaal zoek. De gefrustreerde thuisploeg verzamelde in no-time een handvol gele kaarten en de hevig protesterende Eddy Martins kon zelfs na een tweede gele kaart met rood het veld af.

Draak
Na de afkoelingsperiode liep ZBC’97 geen verdere schade meer op. In het slotdeel bleven kaarten uit en kwam er in de 0-2 stand geen verandering meer. Het betere Schelluinen – volgend seizoen weer vierdeklasser – drong wel voortdurend aan, maar thuisdoelman Pieter Lerensveld werd niet echt in verlegenheid gebracht. Op de keper beschouwd had ZBC’97 alle commotie voor een belangrijk deel over zichzelf afgeroepen. Los van de kwaliteiten van het scheidsrechterstrio leverde de ploeg een wanprestatie. In Schelluinen lukte alles en werd de tegenstander compleet overlopen. In de thuisbeurt wilde er echter maar niets lukken. “Het was een draak van een wedstrijd. Eerlijk gezegd weet ik ook niet waarom er niets wilde lukken,” verzuchtte Randall Neeskens na afloop. “De temperatuur? De ramadan die voor sommige jongens is ingegaan?”

Samenstelling
ZBC’97 kan terugkijken op een seizoen waarin de ploeg vooraf een totaal andere rol werd toegedacht. Eerder bovenin, dan onderin. “Het is er niet uitgekomen,” concludeerde Neeskens. “We deden veelal niet onder voor onze opponenten. Maar door allerlei oorzaken hebben we te weinig in dezelfde samenstelling kunnen spelen. En dat heeft punten gekost.”

Na afloop waren er bloemen voor aanvoerder Moestakim Atlagh, die zijn laatste wedstrijd speelde. ZBC’97 voert de komende weken gesprekken met de selectiegroep over volgend seizoen. Drie spelers binnen de groep twijfelen nog of ze in augustus weer voor ZBC’97 zullen spelen.

ZBC’97-Schelluinen 0-2 (0-2). 29. Damiën de Jong 0-1, 40. Johnny Wijnbelt 0-2.
ZBC’97: Lerensveld; Van Eijsden, Smit, Van Aalst, Tims; Den Hollander (46. Alla), Bolder, Atlagh, Martins, Almeida Monteiro (84. Kooiman), Van Pelt.
Schelluinen: Sanders; Tim de Jong (75. Walhain), Dico de Jong, Lingen, De Groot (55. Hofman); Luzineau, Van Driel, Colin de Jong, Marvin de Jong; Wijnbelt, Damiën de Jong.

Tekst: Michel van Straten
Foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.