Home » Nieuws » Sport » Zwijndrecht slaat tegen Schiedam in de achtste inning toe

Zwijndrecht slaat tegen Schiedam in de achtste inning toe

Engel Koortens voor Zwijndrecht aan slag tegen Schiedam.
Zwijndrecht slaat tegen Schiedam in de achtste inning toe
Fotografie: Bettina Smak Gregoor

‘We hebben netjes onze kansen afgewacht’

Zwijndrecht – Mede dankzij een 8-5 zege op het bezoekende Schiedam schoven de honkballers van HSV Zwijndrecht afgelopen zondagmiddag keurig aan in het ‘linkerrijtje’ van de eerste klasse B. De Zwijndrechtenaren kwamen in de zesde inning na een opgelopen 2-5 achterstand langszij (5-5) om vervolgens in de achtste inning (8-5, tevens de eindstand) de rollen om te draaien.

Zelfvertrouwen
“In het begin sloegen we niet goed, maar we hebben netjes onze kansen afgewacht,” meende assistent-coach Koos van der Mark, die bij HSV Zwijndrecht zich met name bezighoudt met de pitchers. “We voelden gewoon dat de kansen in ons voordeel zouden keren. We hielden de tegenstander steeds onder druk en met elke volgende slagbeurt groeide het zelfvertrouwen binnen de ploeg. En voor het publiek zat er van alles in wat een honkbalwedstrijd leuk kan maken: spanning, doorgeschoten ballen, gestolen honken, mooi samenspel, noem maar op.”

Smalle selectie
Voor de Zwijndrechtse honkballers zijn het relatief drukke tijden. Vorige week woensdag werd er nog gespeeld tegen Jeka (9-11 verlies). Komende vrijdag wacht de uitbeurt bij Eurostars 2 in Capelle aan den IJssel. “Gelet op onze smalle selectie doen we het eigenlijk helemaal niet zo slecht. Maar zeker met doordeweekse wedstrijden erbij is uitbreiding wel wenselijk. Neem alleen maar de werpers. Laat ik vooropstellen dat Mike Broer en Mick van Es het op de werpheuvel goed deden, maar Niels Rombouts, m’n startende pitcher, moeten we vanwege een hernia missen.”

Achterstand
Zwijndrecht keek al snel tegen een 0-1 achterstand aan, maar de eerste tekenen van herstel waren in de derde inning al te zien. De thuisclub kreeg steeds meer mensen op de honken. In de vierde inning kwam Schiedam op 0-2, maar in de gelijkmakende slagbeurt werd het 1-2. Raymon Heijstek kon ‘binnenkomen’ op een slag van Engel Koortens. In de vijfde inning kregen de bezoekers alle honken bezet, maar er kon niet verzilverd worden. Dat deed Zwijndrecht wel in de gelijkmakende beurt: 2-2. Toen was het Tahir Liberia die voor een punt zorgde. In de zesde inning richtte Schiedam zich weer op. Op een driehonkslag van Schiedammer Stephen Sluis kwam er drie man over de thuisplaat: 2-5.

Aflossen
Van Es kwam Broer op de heuvel aflossen. En na een time-out veerde Zwijndrecht op. De honken werden steeds vaker gehaald. Op een klap van Sherlon Martina haalden Kevin Verroen, Martijn van der Linden en Kenny Hulshoff het laatste honk: 5-5. Schiedam trachtte het initiatief weer over te nemen en bracht nog twee nieuwe werpers in de strijd. Het mocht allemaal niet baten. De ploeg van het technische trio Maurice Mauricio, Koos van der Mark en Cedric Pieter gaf niets meer weg en liep in de achtste inning via 6-5 (Dave van Es) uit naar 8-5 (Dave van Es en Kenny Hulshoff).

In de negende inning waren de Schiedammers totaal kansloos, zodat Zwijndrecht de gelijkmakende beurt aan zich voorbij mocht laten gaan. Drie uur wedstrijd achter de rug, maar mooi twee punten in de knip.

Voor Schiedam, de nummer twee op de ranglijst, was de nederlaag extra zuur. Koploper Domstad Dodgers won met 2-6 bij Blue Lions Tilburg en vergrootte daardoor de voorsprong tot zes punten.

Tekst: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.