Home » Nieuws » Sporthuldiging in ‘een gezonde sportkantine’

Sporthuldiging in ‘een gezonde sportkantine’

Sporthuldiging in ‘een gezonde sportkantine’

De genomimeerde sporters keken afgelopen vrijdagavond tijdens de jaarlijkse sporthuldiging van de gemeente Zwijndrecht vol spanning uit naar de enveloppen met daarin het eindoordeel van de jury. De zwemtoppers Chantalle Zijderveld en Rogier Dorsman waren al eens eerder genomineerd, maar nu was het prijs. Ze werden uitgeroepen tot sportvrouw en sportman van het jaar (2019). Het tweetal zal dit jaar naar alle waarschijnlijkheid voor een Zwijndrechtse inbreng zorgen op de Paralympische Spelen in Tokio. Spijtig genoeg waren zijn zelf niet aanwezig vanwege een trainingskamp in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. Dankzij een videoboodschap kwamen zij toch nog even in beeld.

Gezonde sportkantine
Vrijdag was de Develsteinhal voor even omgedoopt in ‘een gezonde sportkantine’. De sporthuldiging – al weer de elfde editie – was als vanouds een promotiefeest voor de sport, maar dit keer met het accent op sporten in een omgeving met gezonde hapjes en drankjes. Het leverde voor voetbalvereniging Groote Lindt nog een leuke bijvangst op. Zij kregen van de Rabobank een cheque van 500 euro als waardering voor hun gezonde kantine. De prijs moet andere verenigingen stimuleren dit voorbeeld te volgen.

Lokaal sportakkoord
Na het voorprogramma met de band van Emma Breukelman verscheen oud-turner Boudewijn de Vries weer ten tonele om op speelse wijze de avond te presenteren. Wethouder Ronald de Meij stipte in zijn welkomstwoord de realisatie van een lokaal sportakkoord aan. “Met sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en overheid willen we tot een totaalplan komen om nog meer mensen bij sport te betrekken. Bewegen is immers goed voor je lichaam, voor je geest en goed voor je sociale leven.”

Afwisseling
De Meij – zijn eerste sporthuldiging – maakte ook bij een tweetal categorieën de uitslag bekend. Deze rol was er ook voor Samira El Idrissi, meervoudig wereldkampioen taekwondo en O&O-icoon Pauline den Hartog. Ook dit jaar kende de avond voor de afwisseling weer een aantal leuke entre’actes: een jeugdige twirlgroep van Accelerando, de freestyle voetballers Nasser ‘El Jackson’ en Mehdi Amri en als laatste O&O’s Dance Crew.

Overige categorieën
Jay Stigter van Karate Instituut Wairando won in de categorie ‘sporttalent’ en bij ‘sportteam junioren’ het aspiranten softbalteam van HSV Zwijndrecht. De Old Stars Walking Football van Pelikaan (‘sportteam senioren’) droegen hun uitverkiezing op aan de recent overleden Hans Kostense, oud-voorzitter en initiator van het walking football. Bij toeval stonden er bij de ‘categorie sportcoach’ ook drie mensen van gevorderde leeftijd op het podium. Rob van den Boomgaard (HSV Zwijndrecht), Jaap Tak (ZZ&PC De Devel) en Joop Visser (O&O), allen sinds jaar en dag met volle inzet aan hun club verbonden, hadden de jury in verlegenheid gebracht. Ze werden derhalve alle drie tot winnaar uitgeroepen.

Overige genomineerden
Sportvrouw: Bonita de Ruiter, Romy Kruijt (beiden Accelerando), sportman: Bart Deurloo (O&O), Marcel Both (Wairando), sporttalent: Melanie Stout (O&O), Mila Pieplenbosch (Wairando), sportteam junioren: team MO15-1 (Heerjansdam), E-team Accelerando, sportteam senioren: D-team Accelerando.

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.