Home » Nieuws » Stop nooit met spelen

Stop nooit met spelen

Stop nooit met spelen

De slogan van Jantje Beton was duidelijk op zaterdag 4 september. Wat een prachtig feest was de buitenspeeldag, die georganiseerd werd door Wijkplatform Centrum in de Prins Hendrikstraat.

De dag begon bewolkt en fris, maar na de middag brak de zon door. Kinderen hebben geen last van welke weersomstandigheid dan ook. Al vanaf 10.00 uur werd er druk gesprongen op de springkussens en de stormbaan. Verder deden ze veel spelletjes, zoals stokken vangen, sjoelen, eendjes schieten, blik gooien, jenga en nog veel meer. Een heerlijke drukte ontstond toen het suikerspin-apparaat werd aangezet. Er vormde zich een lange rij. De kinderen hadden allemaal een kaartje gekregen met daarop: suikerspin, ijsje, broodje knakworst, ritje met de motor. Zo konden ze dit kaartje af laten strepen als ze bijvoorbeeld de suikerspin hadden ontvangen. Een tank met limonade stond klaar waar ze zelf onbeperkt limonade konden tappen. Ouders zaten of stonden overal gezellig met elkaar te praten. Buurtbewoners liepen met een glimlach rond: heerlijk dat dit weer kan, kijk al die blije koppies toch eens. Was de stormbaan favoriet of toch de buikschuifbaan, waar je kletsnat af kwam of wat denk je van een ritje in het zijspan van de motor? Deze vrijwilliger reed ca. 40 rondjes met de kids en legde totaal 100 km af.

Wijkplatform Centrum
De buitenspeeldag is een initiatief van Wijkplatform Centrum. Het Wijkplatform Centrum (WPC) bestaat uit een aantal actieve wijkbewoners. Zij proberen door middel van eigen waarneming en door signalen uit de wijk projecten in gang te zetten of activiteiten te organiseren. Het Wijkplatform krijgt hiervoor een leefbaarheidsbudget van de gemeente. Met dit budget stimuleert het WPC ook andere bewoners in de wijk om zelf activiteiten te organiseren. Door dit budget kon de buitenspeeldag gerealiseerd worden. Door het huren van diverse spellen en de grote springkussens en stormbaan, kan er een mooie dag aan de kinderen worden aangeboden. Het platform bedankt de sponsors van deze dag: Dirk van den Broek, Best Totaal Onderhoud H.I.Ambacht en Cafetaria De Brug.

Heb je vragen over de wijk of een idee voor een activiteit waarbij je een geldelijke bijdrage goed kunt gebruiken, wil je iets doorgeven over de leefbaarheid in de wijk of wil je anderszins contact? Neem dan contact op met het wijkplatform via het mailadres van het secretariaat: WPC-Zwijndrechtcentrum@outlook.com

Het Badhuis
Het Badhuis is de huiskamer van de wijk waar veel activiteiten plaatsvinden. Voor de kinderen zijn er 2 kidsclubs, 1 op woensdag- en 1 op zondagmiddag. Het wijkplatform vergadert 1x per 2 maanden in Het Badhuis en bij diverse activiteiten wordt samengewerkt. Na het vertrek van Peter en Mariëtte Huijser in december 2020 is er gezocht naar een opvolger. Sinds 1 juni is Gerben Bremmer werkzaam in Het Badhuis als buurtwerker, samen met een team vrijwilligers, zorgt hij er voor dat Het Badhuis een plek is van ontmoeting, gezelligheid en aandacht is. Kijk voor alle activiteiten op www.hetbadhuis-zwijndrecht.nl of volg het Badhuis op facebook.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.