Home » Nieuws » Tanken stopt, service en gezelligheid blijven!

Tanken stopt, service en gezelligheid blijven!

Tanken stopt, service en gezelligheid blijven!

Rijwielhandel Oosthoek aan de Dorpsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht is niet alleen bekend van de verkoop en het onderhoud van fietsen. Al 60 jaar runt het bedrijf een bediend tankstation met 2 pompen. Dat is op 2 oktober afgelopen. Een vertrouwd beeld verdwijnt uit Ambacht.

Tanken met een praatje
“In 1954 is mijn vader, Bas Oosthoek gestart met zijn rijwielhandel aan de Dorpsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht”, vertelt Wim Oosthoek, de huidige eigenaar van de rijwielhandel en het tankstation. “Het tankstation is er in 1957 bij gekomen”. Sinds die tijd vormt het tankstation een vertrouwd beeld voor de grote groep vaste klanten van Wim Oosthoek en Simon Bravenboer. “Wij zijn inmiddels het enige tankstation in Ambacht waar je nog ‘ouderwets’ wordt bediend. Het tankstation vormt daardoor niet alleen een aanlegplaats om te tanken, maar biedt van oudsher tevens de mogelijkheid om een praatje te maken en de laatste dorpsnieuwtjes uit te wisselen”.

Tanken stopt
Helaas komt daar per 2 oktober een eind aan. “Elke 15 jaar moeten er volgens de milieuregels nieuwe pompen en tanks worden aangeschaft. Tot nu toe heeft dat nooit problemen gegeven, maar nu wij een daagje ouder worden, betwijfelen we of de grote investering, die daar voor nodig nog wel rendabel te maken is. De auto’s worden steeds zuiniger en de trend naar electrische auto’s lijkt nu echt door te gaan zetten. We vinden het heel jammer om met hat tankstation te stoppen en zullen de dagelijkse contacten met onze tankklanten zeker gaan missen. Daar staat tegenover, dat onze werkweken terug gaan lopen van zo’n 60 naar zo’n 40 uur per week en we eindelijk wat meer tijd krijgen om aan onze gezinnen te besteden. De laatste jaren hebben we maar weinig aandacht kunnen besteden aan onze kleinkinderen en dat kunnen we, nu we nog gezond van lijf en leden zijn, meer gaan doen”, aldus Wim Oosthoek.

Service en gezelligheid blijven
Weliswaar stoppen Wim en Simon met de tankwerkzaamheden, met de verkoop en het onderhoud van fietsen gaan ze gewoon verder. “Ook voor fietsen hebben we een uitgebreide trouwe klantenkring, die zeker niet tot Hendrik-Ido-Ambacht beperkt is. Klanten komen uit Ridderkerk, Zwijndrecht en zelfs uit Dordrecht om hun fiets te laten onderhouden. Kwaliteit en service zijn altijd uitgangspunten van onze bedrijfsvoering geweest en samen met een stukje gezelligheid, dat wij onze klanten bieden betaalt zich dat in de loop van de tijd zeker terug”, aldus Wim.

Kortingsactie
Bij het stoppen van het tankstation wil Wim Oosthoek als dank aan zijn trouwe klanten nog een afscheidscadeautje aanbieden. Op vrijdag, 29 september en zaterag, 30 september geeft Wim boven op de toch al laagste prijzen van Ambacht, nog een extra korting. Hoeveel? “Komt u zelf maar kijken en verbazen!”, aldus een enthousiaste Wim tot slot.

Tekst: Jan O’teur / Foto: Familie Oosthoek

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.