Home » Nieuws » Theo de Jong exposeert in Fotogalerie Zwijndrecht

Theo de Jong exposeert in Fotogalerie Zwijndrecht

Theo de Jong exposeert in Fotogalerie Zwijndrecht

Theo de Jong (1948) woonachtig in Zwijndrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht, toont in de maand januari zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: Kijken.

Theo de Jong behoort zonder meer tot een van de meest productieve leden van Fotoclub Zwijndrecht. Elk clubseizoen presenteert hij zo’n 30 a 40 foto’s in passe-partout aan de leden van de fotoclub. Omdat Theo inmiddels al 38 jaar lid is van de fotoclub is er in huize De Jong inmiddels een ontzettend grote stapel met foto’s verrezen. Kwantiteit is natuurlijk nooit een doel op zich maar gelukkig blijft dat bij Theo in de pas met kwaliteit. En dat is eigenlijk wel heel erg bewonderenswaardig. Nooit lijkt bij Theo de vermoeidheid toe te slaan of een periode van verminderde inspiratie aan te breken. De foto’s van Theo zijn altijd de moeite waard om naar te kijken. Deze expositie is er dan ook weer een in een lange reeks van solo exposities die hij eerder heeft gehad.

Op deze expositie is een doorsnee van zijn oeuvre te aanschouwen; foto’s op het strand, kerkhoven en straatbeelden. In herkenbaar fotografisch handschrift worden rust en eenvoud in zijn foto’s versterkt. Door gebruik van meestal zwartwit of ingehouden kleur en de kadrering worden het autonome beelden in een eigen context.

Een mooie fotoserie is ontstaan omdat zijn vakantie in Krakau Polen toevallig samenvalt met de Wereldjongerendagen 2016. De geloofsbeleving van duizenden rooms-katholieken weet hij vast te leggen en terug te brengen tot een intieme en indringende serie van het gelovige individu.

De titel van de expositie is Kijken. Dit is tweeledig; soms wordt de beschouwer vanuit de foto’s bekeken en soms moet de kijker zelf kijken en beoordelen wat hij of zij ziet. De expositie is op alle zaterdagen in januari te bezoeken. Hoewel Theo de Jong een man van weinig woorden is, ontvangt hij u graag persoonlijk op zaterdag 26 januari om een toelichting te geven op zijn foto’s als u dat wil.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: elke zaterdag in januari (12, 19 en 26) van 11.00 uur tot 16.00 uur. toegang is gratis.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.