Home » Nieuws » Tuinderij Leenheer zet eigen winkel op

Tuinderij Leenheer zet eigen winkel op

Tuinderij Leenheer zet eigen winkel op

Bij de tuinderij van Paul en Monique Leenheer aan de Langeweg (bij de grens van Rijsoord) was vorig jaar voor het eerst verkoop van aardbeien en kersen. Het paar kreeg daar leuke reacties op en de vraag of ze niet meer groente en fruit zouden kunnen aanbieden.

“Deze uitdaging zijn we aangegaan en met succes. We hebben nu een verswinkeltje in onze loods achter het huis” vertelt Monique. Dat ‘vers’ mag bijzonder letterlijk genomen worden. De sla, andijvie en andere snijgroenten komen rechtstreeks uit eigen kas. “Daarnaast hebben we producten in ons assortiment van tuinders uit de regio. Ook dagvers” zegt Paul. Het is aangevuld met appels en peren van een fruitteler uit de Hoeksche Waard.

“We bieden nu zo’n veertig producten aan. Altijd seizoensgebonden” benadrukt Monique. Als eigen product worden ook zelf vervaardigde soeppakketten aangeboden. Voor deze tijd zijn dit pakketten voor erwtensoep en pompoensoep.

Tot vier jaar teelden we 25 ha slasoorten in de open grond. Tegenwoordig telen we in twee ha kassen sla, krulsla, andijvie, paksoi, spinazie en kruiden. “Uitbreiden met kassen mogen we in dit buitengebied niet. Door alle beperkingen is het moeilijk om daar winst uit te halen. De winkel geeft nieuwe mogelijkheden. Als het een succes wordt wil ik er meer producten voor planten” zoals komkommers, tomaten, paprika en meloenen

In de kas gaan we ook aan de gang met aardbeien. Dat er weer een winkeltje op het erf is maakt voor de vierde generatie van de tuindersfamilie de cirkel rond. In het verleden was hier de kaaswinkel en later de kruidenierswinkel van Leenheer gevestigd.
De verkoop van groente en fruit aan de Langeweg 440 is voorlopig alleen op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.