Home » Nieuws » Twee dagen kunst, kijken, kopen

Twee dagen kunst, kijken, kopen

Twee dagen kunst, kijken, kopen
Meenhuis

De Open Atelierroute 2019 Zwijndrecht is weer voorbij en was weer zeer succesvol.

Het was weer een komen en gaan van kunstliefhebbers, al dan niet met regenkap of paraplu langs de route. Wilma Schimmel (organisatie) kort na afloop; “Onze schatting is dat er tegen de 1000 bezoekers totaal geweest zijn. We weten het a.s. dinsdag pas per locatie.” Bij navraag bij een aantal deelnemer de volgende reacties. Nelly Rejen stond, alleen op zaterdag, samen met Leen van Rijswijk op een nogal buiten de route vallende locatie. Nelly; “Het is een fijne dag geweest in de Kijfhoekkerk, waar ik mensen heb ontmoet die oprecht belangstelling toonden voor mijn werk zodat ik hen kon vertellen wat mijn drijfveer is om te schilderen zoals ik schilder.”

Marja Kuipers
“Ik vond het bijzonder spannend, omdat ik voor het eerst met mijn werk naar buiten ben getreden. Hoe wordt mijn werk ontvangen? Komt er überhaupt wel iemand? Terugkijkend op het weekend kan ik met gerust hart zeggen: het was boven verwachting! Geen drommen mensen, maar een goed beheersbare inloop van geïnteresseerden. Prettige gesprekken over technieken, materialen en mogelijkheden. Kortom: intens gelukkig en tevreden en al uitkijkend naar editie 2020.” Lidy Scholten “De opening vrijdagmiddag was leuk. Er waren veel kunstenaars en belangstellenden aanwezig. De wethouder met cultuur in zijn portefeuille opende de expositie. Zaterdag kwam alles moeizaam op gang, omdat het vreselijk regende en dat niet uitnodigde tot fietsen. Ik had de expositie thuis en woon een beetje aan de buitenkant van Zwijndrecht, dus dat speelt ook mee. Men moet echt speciaal naar mij toekomen. Maar ’s middags werd het gezellig druk. Steeds wel een paar mensen die binnenkwamen en heel geïnteresseerd alles bekeken. Alles in huiselijke sfeer, gewoon jas uit en rondlopen of lekker op de bank met koffie alles bekijken! Dat vind ik het leuke van bezoekers thuis ontvangen, dat ze op hun gemak schilderijen in een gewone setting zien hangen! Het was zelfs zo dat op een gegeven moment de hele zithoek vol met mensen zat die met elkaar over mijn schilderijen gingen discussiëren. Dat was heel grappig. Zondag was de aanloop nog groter. Veel leuke gesprekken gevoerd. Ook gesprekken die veelbelovend waren, zodat er later wel eens een aankoop uit zou kunnen voortkomen.”

Diverse locaties
Ook wij van Weekblad de Brug hebben een aantal kunstenaars tijdens de route bezocht. Zo kwamen we terecht in de tuin bij Aart Koremans aan de Rotterdamseweg 88. Tussen de vele kijkers en collega kunstenaars troffen we Kees de Man met zijn beelden en Annemiek van den Steen met haar glaswerk. Voor wie de tuin nog niet kent: ‘In deze tuin lijkt, al regent het, altijd de zon te schijnen’. Kees had zijn beelden door de tuin verspreid geëtaleerd. Op dezelfde weg op nummer 26 troffen we John Blokker met zijn speksteen werk en Ingrid Viets met haar schilderijen. Hier waren een aantal mensen driftig speksteen aan het vormen doormiddel van heel veel vijlen.

Norderstedtplein 8
Met muziek van The Silver Linings stond daar het werk van Sylvia Kuiper Tap, Anneke Velthuizen, Jan Versteeg en Nico van Oudheusden. Nico, bekend van zijn vogels gemaakt van keukengerei was zeer tevreden. Niet alleen door de positieve reactie, maar ook door een aantal ter plekke verkochte werken. Ook Jan Versteeg met zijn ultrafijne schildertechniek had een aantal potentiele kopers ontmoet.

Tekst en foto: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.