Home » Nieuws » Unieke clinic door Danny Makkelie

Unieke clinic door Danny Makkelie

Unieke clinic door Danny Makkelie

Volgende week woensdag 10 augustus start de gerenommeerde Scheidsrechtersvereniging SVD, het nieuwe seizoen, met een wel heel uitzonderlijke eerste training. Niemand minder dan Nederlands, absolute toparbiter, FIFA scheidsrechter, autoriteit op het gebied van de videoarbitrage (VAR) maar tevens SDV-lid Danny Makkelie zal deze training hoogstpersoonlijk arrangeren. Het is tegelijkertijd de ultieme kans om zoveel mogelijk geïnteresseerden live kennis te laten maken met de trainingsmogelijkheden die de SVD zijn leden biedt. Normaliter gebeurt dit onder de ervaren, bezielende en deskundige leiding van gediplomeerd trainer Jan Tempelaar. Maar, zoals gememoreerd, zal het eerste fluitsignaal op 10 augustus in het teken staan van de energieke persoonlijkheid van Danny Makkelie.

Gouden speld.
Overigens staan er op deze avond nog enkele activiteiten geprogrammeerd door de SVD. Voorafgaande aan de clinic staat er een presentatie van de nieuwe (training) tenues gepland voor de leden van SVD. Bovendien zal een afgevaardigde van de KNVB aan SVD-voorzitter René Geerlings de gouden KNVB-speld uitreiken. Dat beloofd een dynamisch avondje te worden op Sportpark Schildman locatie ASWH. Genoeg ingrediënten om de 56-jarige SVD-preses zelf aan het woord te laten.

Wat moet je allemaal gedaan hebben om dit goud te bemachtigen René?
“Om dit mooie gouden speldje te krijgen heb ik minimaal 25 jaar zelf als scheidsrechter KNVB wedstrijden gefloten. Ik zie dit als een ontzettend mooie waardering voor mijn inzet. Door de jaren heen heb ik trouwens enorm veel respect gekregen voor mijn collega’s, die elke week durven te gaan fluiten. Want onderschat het allemaal niet, het blijft toch een uitdaging. Je weet vooraf nooit wat voor wedstrijd het wordt. Maar in the end heb ik er zelf nog steeds heel veel plezier in.”

Welke beweegredenen zijn overheersend om voorzitter van een scheidsrechtersvereniging te worden?
“Een kleine vijf jaren geleden kwam deze functie, als voorzitter, onverwachts vacant en ben ik daar vervolgens ingestapt. Zoiets gaat dan gepaard met nieuwe en frisse ideeën, waarbij voor mij het draagvlak onder al onze leden als meest belangrijke uitgangspunt gold. Dat heeft de afgelopen jaren geresulteerd in een flink aantal promoties op elk niveau. Daar zijn we als SVD-bestuur ongelooflijk trots op.”

Danny Makkelie, Marc Nagtegaal, Christiaan Bax en Edgar Bijl. Geen toeval toch dat zoveel namen vanuit SVD de arbitrage-top van het Nederlands voetbal bereikten, jullie moeten iets hebben wat andere soortgelijke verenigingen niet hebben?
“Dit komt met name door een hechte maar vooral loyale club mensen. We hebben een vaste kern die op woensdagen traint met onze KNVB-trainer Jan Tempelaar. Uiteraard vooral om een goede conditie te krijgen en te behouden. Daarnaast is er altijd ruimte na de training voor onderling overleg om lastige momenten of beslissingen, met je collega’s of (oud-) scheidsrechters nog eens te analyseren.”

Gratis.
SVD nodigt alle KNVB-, verenigings- en aspirant scheidsrechters uit, om deze geheel gratis toegankelijke clinic van Makkelie bij te wonen. Uiteraard geldt deze invitatie tevens voor iedereen die interesse heeft, al dan niet meetrainend deze avond. De inloop is vanaf 19.30 uur en de training zelf vangt aan om 20.00 uur. Kleedkamers zijn beschikbaar inclusief douchegelegenheid. Tenslotte meldt SVD met nadruk dat het hier geen actie betreft om KNVB-scheidsrechters te werven. Geïnteresseerden kunnen wel kennis nemen van de geboden trainingsmogelijkheden die SVD zijn leden biedt.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.