Home » Nieuws » Vakantieverhaal: Mijn allereerste vakantie!

Vakantieverhaal: Mijn allereerste vakantie!

Vakantieverhaal: Mijn allereerste vakantie!

Aad Onderstal, 77 jaar jong uit Zwijndrecht reageerde op onze oproep om u mee te laten genieten van zijn vakantieavonturen met het volgende vermakelijke verhaal over zijn vakantie in 1964. Hij ging toen voor het eerst van zijn leven op vakantie. Met een rode lelijke eend naar de Eiffel in Duitsland om daar te kamperen in een tentje!

De rode lelijke eend
In 1964 had ik van een collega een rode eend gekocht, het was mijn eerste auto. Ik was trots als een pauw op de eend van 1961. De BK 93-56 was een bijzonder karretje, zonder benzinemeter met een peilstok. De peilstok diende om de inhoud van de benzinetank te kunnen meten. Wanneer er startproblemen waren had ik had een slinger, waarmee ik de auto kon ‘aanslingeren’. De eend had een open dak en de stoelen konden eruit. Als het regende en je stond stil moest je met de hand de ruitenwissers bedienen.

Op vakantie
Ik kreeg verkering en mijn vriendin was gewend om ieder jaar op vakantie te gaan, ik ging nooit. Wij besloten om te gaan kamperen in de Eiffel. Wij mochten de tent van haar ouders lenen en een gasfles waarop je 3 pannetjes kon zetten. We gingen op weg richting de Eifel, ik was nooit verder geweest dan de Veluwe. Enfin, ik reed dwars door Breda en Eindhoven richting Vaals. Ik kwam bij de grens en besloot nog even te tanken. Er kon 8 liter bij. De auto reed 1 op 24, dat was een voordeel. Het nadeel van de eend was, dat je bij ieder heuveltje eerst snelheid moest maken om boven te komen. Bij een plaatsje in Luxemburg stopten wij voor koffie. In mijn beste Frans (ooit geleerd van een vriend uit de straat) bestelde ik 2 koffie. Na de koffie reden wij door richting camping. Wij hadden een camping uitgezocht in Hellenthal in de Eifel.

Op de camping
Daar aangekomen konden wij zelf een plekje uitzoeken en de tent opzetten. Alle buizen waren aanwezig en de luifel gebruikten wij als voortent. Toen we klaar waren gingen we voor de tent zitten om te genieten van andere kampeerders die hun tent gingen opzetten. Er kwamen 2 gezinnen met een dikke Mercedes die voor het eerst gingen kamperen. Zij zetten hun tentframe op met de ingangen tegenover elkaar. Maar zij stonden wel voor een andere tent, waardoor die mensen niet met de auto bij de tent konden komen. Ze kwamen net terug van het inkopen doen en reden pardoes door het buizenframe van een tent. De nieuwe kampeerders hadden alles bij zich, een complete keukeninstallatie en wij met een 1 pitje waren echt zielig, maar wij waren wel zo klaar met de afwas en zij stonden iedere avond alles af te wassen. Na een paar dagen was er ‘s-morgens veel herrie. Wat bleek: in veel tenten was ingebroken. Bij veel mensen lagen de spullen voor het grijpen op een tafeltje in de voortent. Maar bij ons, met een oude eend en een klein tentje was niets te halen en wij hadden onze armoe in onze slaapzak opgeborgen.

Tot slot
Het was een leuke vakantie met veel uitstapjes naar dorpjes in de omgeving. Wij besloten wel om zelf een tent te kopen met meer ruimte en een aparte slaapcabine. Het kamperen hebben wij nog lang volgehouden.

Uw vakantieverhaal in De Brug? Stuur dan een mailtje aan redactie@weekbladdebrug.nl.

Tekst: Aad Onderstal, bewerkt door Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.