Home » Nieuws » Van flipperen op een zolderkamertje naar het WK Pinball in Amerika

Van flipperen op een zolderkamertje naar het WK Pinball in Amerika

Van flipperen op een zolderkamertje naar het WK Pinball in Amerika

Ambachter John van der Wulp zal eind mei Nederland vertegenwoordigen op het WK Pinball in Fort Myers, Florida. Na twee jaar wachten door de coronacrisis zal hij eindelijk aan het meerdaagse evenement meedoen wat van 26 tot en met 29 mei zal worden gehouden. Er zijn 64 spelers uit 14 verschillende landen die meedingen naar de wereldtitel waaronder drie Nederlanders.

Vroeger als kind speelde John op zijn zolderkamer zijn eerste potje flipper. Daarna kon hij zijn hobby uitoefenen op flipperkasten op de camping, bij zijn voetbalclub ASWH en wist hij al snel welke kast er in welk café stond. Want om aan het WK mee te kunnen doen moet je niet alleen behendig zijn, “kastenkennis” is een vereiste om snel bij het eindspel van een flipperkast te komen.

Op de Nederlandse ranglijst staat John op de 2e plaats. Hij is dan ook vaak te vinden in het Dutch Pinball Museum in Rotterdam waar meer dan 100 kasten staan waar op te oefenen is. Maar ook thuis heeft hij een aantal kasten tot zijn beschikking.

Na zijn goede resultaten op toernooien in Duitsland en België stond hij eind 2020 hoog genoeg om mee te mogen doen aan het belangrijkste toernooi van het jaar. Momenteel is hij de nummer 76 op de wereld ranking. Een ranglijst die gedomineerd wordt door Amerikanen waar de sport oorspronkelijk is ontstaan.

Het wereldkampioenschap wordt gespeeld op 60 flipperkasten variërend van klassieke flipperkasten uit 1971 tot de nieuwste Avengers flipperkast uit 2020.

Om de verrichtingen van John te volgen kunt u vanaf vrijdag 27 mei naar de website
www.ifpapinball.com/ifpa17/ waar alle informatie, uitslagen en livestreams te vinden zijn.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.