Home » Nieuws » Verkeerslessen basisschool De 2 Wieken

Verkeerslessen basisschool De 2 Wieken

Verkeerslessen basisschool De 2 Wieken

Heijmans is bezig met de aanleg van een nieuw riool en herbestratingswerkzaamheden in de omgeving van de Moermond-West (wijk Nederhoven) te Zwijndrecht. Het betekent dat het een komen en gaan is van bouwverkeer. Aangezien het project vlakbij basisschool De Twee Wieken wordt uitgevoerd, heeft Heijmans samen met Transport en Logistiek Nederland verkeerslessen gegeven aan leerlingen van die school.

Tijdens de lessen konden de leerlingen uit groep 7 en 8 zelf achter het stuur van een vrachtwagen zitten om te ervaren wat chauffeurs wel en niet zien. Ook leerden ze hoe ze zich veilig op moeten stellen in het verkeer, waardoor ze zich bewust werden van verkeersveilig handelen.

‘Verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor ons en voor de omgeving’, zegt Piet Verhoef, Projectmanager van Heijmans. ‘Bij de uitvoering van projecten zetten we vrachtwagens in en die hebben te maken met andere verkeersdeelnemers, zoals fietsende scholieren. Een kwetsbare groep die zich niet altijd bewust is van het gevaar van een vrachtwagen. Vandaar dat we ze op deze manier extra willen meegeven hoe ze zich het beste kunnen gedragen in het verkeer’. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de Moermond-West medio april 2018 afgerond.

© 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Grafisch Bedrijf

Terug naar boven.