Home » Nieuws » Vleeschmeester al weer 1 jaar in Hoog Ambacht

Vleeschmeester al weer 1 jaar in Hoog Ambacht

Vleeschmeester al weer 1 jaar in Hoog Ambacht

Op 30 november is het al weer een jaar geleden, dat Hans en Dominique Helmink hun slagerij Vleeschmeester Hendrik Ido Ambacht in winkelcentrum Hoog Ambacht openden. Hoog tijd om hen te vragen hoe het hen het eerste jaat is vergaan en ze uitgebreid te laten vertellen over hun passie: het verkopen van eerlijke ambachtelijke vleesproducten.

Een echte slagersfamilie
“Het bevalt ons prima hier”, vertelt Hans, 47 jaar oud en een geboren Ambachter. “De zaken gaan goed en, zoals we hadden gehoopt, zit er groei in. En dat zal met de uitbreidingen van de Volgerlanden-Oost in het vooruitzicht ongetwijfeld doorzetten”. Hans komt uit een echte slagersfamilie. “Mijn vader en broer zijn slager en ook ik heb al jong voor een carrière in het slagersvak gekozen”. Dominique, 41 jaar jong en afkomstig uit Zwijndrecht had oorspronkelijk een kantoorbaan, maar voelt zich met de dag beter thuis achter de toonbank van de slagerij.

Vleeschmeester voor een ambachtelijk en eerlijk vleesproduct
Vleeschmeester slagerijen garanderen dat al het vlees uit ons land van eigen vertrouwde slachthuizen, veehouders en mesters komt. Zij doen geen concessies aan kwaliteit en versheid. Het vee krijgt dan ook absoluut geen antibiotica of groeihormonen. Wat buitenlandse vleeswaren betreft,verkopen de Vleeschmeesters uitsluitend gecertificeerde en originele merken, die streng gecontroleerd worden. Vleeschmeester Hans: “Nagenoeg al onze vleeswaren komen uit onze eigen ambachtelijke worstmakerij. Daar worden de vleeswaren en streekproducten volgens onze eigen recepturen gemaakt. Wij werken met een sterk gereduceerd zoutgebruik en een beperkte toevoeging van smaakversterkers en E-nummers . Daarnaast worden al onze maaltijden, grillproducten, snacks en salades door onszelf bereid. Wij gebruiken daarbij alleen maar gezonde en dagverse ingrediënten”.

Waar komt ons vlees vandaan?
“Steeds meer mensen willen graag weten, wat ze precies eten en waar hun stukje vlees vandaan komt”, merkt Hans op. “Daarom streven we ernaar om onze klanten te laten zien, waar het vlees vandaan komt en hoe de dieren worden behandeld. Een goed voorbeeld daarvan is de Tante Door kip. Van deze kippen is precies bekend, hoe ze leven, verzorgd worden en opgroeien. Via een webcam kan je de kippen zelfs 24 uur per dag live volgen. Op dit ogenblik bestaat iets dergelijks nog alleen voor Tante Door, maar wij, Vleeschmeesters streven ernaar, dat dat ook voor onze koeien- en varkensproducten gaat gebeuren”.

Meer dan een slagerij
Vleeschmeester Helmink is veel meer dan een slagerij, zoals wij die vroeger kenden. “En dat is nu net wat het slagerijvak tegenwoordig zo leuk maakt”, zegt Hans. “We leveren niet alleen vleesproducten en adviezen, we verzorgen ook de catering en partyservice voor feesten en partijen, we leveren aan de horeca en aan bedrijven en we hebben een verhuurservice voor alle benodigdheden voor een feestje. Naast de ‘gewone’ vleesproducten bieden we vleesspecialiteiten en complete afhaalmaaltijden aan. Tweeverdieners, die geen tijd hebben om te koken, maar wel gezond willen eten, maar ook alleenstaande ouderen, die het de moeite niet waard vinden om alleen voor zichzelf te koken, weten ons steeds vaker te vinden”.
Sparen en profiteren
De Vleeschmeester kent een spaarsysteem, Vleeschmembers, waarbij je voor elke bestede euro een spaarpunt bijgeschreven krijgt. Deze punten kan je inwisselen voor mooie cadeaus of voor kortingen. Daarnaast kent Vleeschmeester elke week een wisselend aantal aanbiedingen op het gebied van vlees, vleeswaren en maaltijden.

Vleeschmeester Hendrik Ido Ambacht op de Sophiapromenade 8 is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 078-3030268 en per mail via ambacht@vleeschmeester.nl .
U bent van harte welkom!

Tekst: Jan O’teur, Foto: Kevin Rosendahl

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.