Home » Nieuws » Voetbal Archief Regio: de muur van VVGZ

Voetbal Archief Regio: de muur van VVGZ

Voetbal Archief Regio: de muur van VVGZ

Het is 9 november 1968. De bladeren van de bomen zijn reeds gevallen. De temperatuur worstelt zich ternauwernood boven een gure 2 graden uit. VVGZ speelt in de derde klasse A en fungeert vanmiddag op Sportpark De Noord als gastheer voor de voetballers van en uit Spijkenisse. Bij de thuisclub zijn ze wat aan het metselen. Het is een muur! Op iets meer dan negen meter dreigt er namelijk direct gevaar van een linkmichel uit Voorne en Putten! Het is topschutter Henk Gaertman. Henk weet zich wel raad met dergelijke klusjes! Hij kijkt op het moment van deze opname al verder dan zijn neus lang is. Zijn arendsogen loeren naar de ruimte achter de muur. Waar staat de keeper? Waar liggen mijn kansen? Het ontzag vanuit Zwijndrecht’s perspectief is groot.

Maar liefst acht spelers weten dat een muur in deze fase bittere noodzaak is. Enigszins herkenbaar zijn Sjaak Versteeg, Ton Meydam, Arie van der Pol, Jan van der Pas, Gerrit van Gameren en Sjaak van Nugteren. Observeer meteen ook even hun besmeurde witte voetbalbroeken. De bemodderde zitvlakken geven aan dat er vanmiddag strijd wordt geleverd. Thuis, op de eigen knollentuin, worden de ‘huiden duur verkocht’. Wat ook best interessant aan de opbouw van deze muur is dat sommigen de handen op de rug hebben (ter voorkoming van een handsbal?) en anderen gewoon de handjes waarschijnlijk keurig voor hun ‘zaakje’ houden ter bescherming van het klokkenspel.

Nou, uiteraard bleken er nog geen malloten die languit achter de muur gingen liggen om een geniepig laag schot onder de opspringende muur door, te blokken. Spijkenisser, zwoeger Wim van der Ban, met beide handen in de zij, kan dit rustmomentje kennelijk wel even gebruiken. Vanuit de verte kijken de klassieke huizen van de Ringdijk als het ware gratis mee. Het wachten is slechts op het fluitsignaal van de arbiter waarna we de balans van deze vrije trap kunnen opmaken. Het werd geen goal maar wél een nederlaag voor VVGZ. Jan Stout fabriceerde de enige goal van deze middag. VVGZ-Spijkenisse kende derhalve een 0-1 einduitslag.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.