Home » Nieuws » Vogels boeken broodnodige zege op GJS

Vogels boeken broodnodige zege op GJS

Vogels boeken broodnodige zege op GJS

De opdracht in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter GJS was overduidelijk: alleen de winst telde voor de Vogels om aansluiting te gouden bij de brede middenmoot. Het werd uiteindelijk een 3-2 zege voor VVGZ, dat wederom veel ploegen in de onderste regionen punten zag pakken.

Danny Mulder had na de wedstrijd tegen Montfoort een paar wijzigingen in zijn ploeg doorgevoerd: Roodhorst, Zagwijn en Nobel begonnen op de bank en Kuipers speelde in het 2e. De Vogels startten zeer matig: slap en lusteloos waren de typeringen en ondanks de stevige wind in de rug waren er nauwelijks kansen voor de Vogels. Pas in de 12e minuut de eerste kans voor Navarro die op aangeven van Tucci echter veel te slap in schoot. GJS probeerde aan te valken waar mogelijk maar al snel bleek de aanvallende onmacht van de gasten. Net op het moment dat langs de kant werd gemompeld dat bij deze extreem harde meewind wel eens meer van afstand geschoten zou mogen worden, werd dit gelogenstraft door Mark Zwang die ongehinderd vanaf eigen helft kan oprukken, met links uithaalde en zijn inzet binnen zag ploffen: 1-0.

Een meevaller voor de Vogels, maar waar geen vervolg op kwam. Het ook al zeer matige GJS kon ook al geen potten breken zodat de Vogels, waar Roodhorst al voor rust de inspiratieloze Navarro afloste, met een krappe 1-0 voorsprong gingen rusten.

Na rust een veel betere fase voor de Vogels met beter voetbal en kansen voor Akkema, Tucci en van Dongen. Maar het doelpunt viel aan de andere kant: een onnodige vrije trap randje zestien betekende de gelijkmaker, waarbij de opgestelde muur niet helemaal goed leek opgesteld. Maar gelukkig herstelden de Vogels zich snel: een slechte uittrap van de GJS- goalie belandde bij Alkema en diens solo langs 3 tegenstanders was fraai en zijn afwerking mocht er ook zijn: 2-1 voor VVGZ. Meteen daarna bijna de 2-2 maar een opgelegde kopkans werd niet verzilverd. De gasten bleven proberen de aanval te zoeken op zoek naar de gelijkmaker en dat betekende dat de Vogels veel ruimte kregen. In de 66e minuut konden de Vogels daarvan profiteren: een goede actie van Roodhorst werd gevolgd door een goed blok van Alkema waardoor Van Dongen vanaf links een vrije doortocht kreeg. De gelegenheidsbuitenspeler rondde knap af een dat leek de beslissing. De Vogels leken naar een grotere zege te kunnen uitkopen maar de eindpass en afronding was niet afdoende en toen het ver in blessuretijd ook nog 3-2 werd, bekroop toch nog even ‘het zou toch niet’- gevoel. Gelukkig volgde kort daarna het eindsignaal zodat de Vogels met deze 3-punter naar plek 11 stegen.

Volgende week de uitwedstrijd bij LRC dat met 3-0 verloor bij Oranje Wit. Daarna de thuiswedstrijd tegen Geinoord.

Tekst en foto: VVGZ/Jan Boom

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.