Home » Nieuws » ‘Vogels’ op eigen Noordpark door Pelikaan afgetroefd

‘Vogels’ op eigen Noordpark door Pelikaan afgetroefd

‘Vogels’ op eigen Noordpark door Pelikaan afgetroefd

Tweedeklasser Pelikaan spotte afgelopen zaterdag in de bekerderby met standsverschillen. Eersteklasser VVGZ werd op het eigen Noordpark afgetroefd door de Bakesteinclub, die agressiever en doortastender speelde. De 3-4 zege zorgde ervoor dat Pelikaan na twee wedstrijden met zes punten aan de leiding gaat in poule 29. VVGZ en MZC’11 volgen met drie punten. Beek Vooruit staat nog op nul.

Ingrediënten
Ondanks de overvloedige regenval in de voorliggende uren bleek het hoofdveld van VVGZ uitstekend bespeelbaar. Met het derbysfeertje en de doorbrekende zon waren er al ingrediënten voorhanden voor een leuke voetbalpot. Zeven treffers verhoogden de amusementswaarde, zeker voor de neutrale toeschouwers. Over de uitslag werd in beide kampen totaal anders gedacht. Verslagenheid bij VVGZ en alom tevredenheid bij Pelikaan.

Pelikaan dat voor elke bal en elke meter vocht kwam na ruim een kwartier viaor een rake kopbal van Jordy van Buren op voorsprong: 0-1. Pelikaan protesteerde hevig bij de gelijkmaker van VVGZ-aanvoerder Tycho Los (1-1), maar de kordaat leidende arbiter Elissen keurde de treffer goed. Nog voor rust kwam Pelikaan dankzij een ‘inglijder’ van Jeffrey Nossent weer op voorsprong: 1-2. VVGZ startte de tweede helft alerter. Al na een paar minuten bracht Marcello Tucci de thuisclub langszij: 2-2. De kansen leken helemaal te keren toen halverwege het tweede deel de tijdig bij VVGZ teruggekeerde Jasper Huisman vanaf links de bal langs doelman Cas Hagman joeg: 3-2. Pelikaan vocht evenwel terug. Anouar Saïd maakte 3-3 na een hoekschop van Sharog Susani. Laatstgenoemde bepaalde de eindstand op 3-4 door de bal uit een vrije trap langs de VVGZ-muur en doelman Maarten Vintges te schieten.

Teleurstelling
VVGZ-trainer Danny Mulder had na afloop enige tijd nodig om zijn teleurstelling te verwerken, alvorens hij aanspreekbaar was. “Pelikaan was op alle fronten beter,” oordeelde de oefenmeester. “Wij verloren te veel duels. Het ontbrak ons aan karakter, aan mentaliteit. Onze ploeg moet het niet hebben van individuele klasse, maar van hard werken: voor en met elkaar. Het leken wel allemaal ideale schoonzonen, maar daar win je geen wedstrijden mee. In de competitie (eerste klasse B west 2, red.) hebben we een sterkere indeling dan vorig seizoen. Het moet echt anders, want anders is onze rol zo uitgespeeld.”

Feest
In de kleedkamer van Pelikaan was het daarentegen feest. “Een dikverdiende zege,” vond Pelikaan-trainer Ron Tempelaar. “We waren vaker aan de bal, dwongen meer af. Het tekent de ploeg dat ook bij de 3-2 achterstand er geen paniek uitbrak. De organisatie bleef overeind. Wat dat betreft zijn we ook heel blij met de komst van de ervaren Bart van Muyen (ex-FC Dordrecht, red.) die goed weet bij te sturen. Ook beschikken we over meer spelers die op hun specifieke positie kunnen spelen. Ja, de competitie zie ik met vertrouwen tegemoet al weet ik van veel tegenstanders (tweede klasse F zuid 1, red.) nog niet goed wat ik daarvan mag verwachten.”

VVGZ-Pelikaan 3-4 (1-2). 16. Jordy van Buren 0-1, 37. Tycho Los 1-1, 37. Jeffrey Nossent 1-2, 48. Marcello Tucci 2-2, 70. Jasper Huisman 3-2, 72. Anouar Saïd 3-3, 84. Sharog Susani 3-4.

Opstelling VVGZ: Vintges; Roodhorst, Salomao, Zwang, Verhoeven; De Veij, Termond, van Oorschot, Los; Kuipers (46. Tucci), Huisman.

Opstelling Pelikaan: Hagman; Garcia Tavares, Van Muyen. De Raad, Dias de Barros (86. Erol); Bouchrit, Susani, Nossent (75. Opschoor), Saïd;Van Buren, Bebrout (68. De Maa).

Tekst: Michel van Straten / Foto: Jan Boom

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.