Home » Nieuws » Vogels pakken verdienstelijk punt bij de koploper

Vogels pakken verdienstelijk punt bij de koploper

Vogels pakken verdienstelijk punt bij de koploper

Ons vlaggenschip heeft zichzelf, na de twee overwinningen op Geinoord en Nieuw Lekkerland, wat lucht verschaft. Vandaag staat de uitwedstrijd bij Sportlust ’46, de koploper in 1C, op het programma. De ploeg waardoor we op 27 oktober j.l. kansloos met 0-4 waren afgedroogd.

De Vogels beginnen vandaag met Jeroen Kloosterman op de goal. Achterin op rechts Alexander Deetman, Marcello Tucci met Mark Zwang in het centrum en Mike Zagwijn op links. Het middenveld met Steven van Dongen, Sven Breukhoven en Maurice Vermeulen. Voorin Mike Roodhorst vanaf de rechterkant, Koen Kuipers in de spits en Danilo Alkema vanaf links. Op het gezellige sportpark van Sportlust staat een harde wind dwars over het veld waardoor het advies is om de bal laag te houden!

Waar de verwachting was dat Sportlust fel uit de startblokken zou komen om snel de wedstrijd naar zijn hand te zetten, was de uitvoering juist andersom. De koploper begon zeer timide aan de wedstrijd en de Vogels zetten goed druk en zijn zeker in de begin fase de bovenliggende partij. Verdedigend staan we goed en ook ons middenveld geeft de tegenstander weinig ruimte waardoor ze ondanks de harde wind toch vaak de lange bal moeten zoeken. De eerste kans is dan in de 10e minuut ook voor de Vogels, Steven veroverd de bal op het middenveld en speelt Danilo in de loop aan op de linkerkant, deze snijdt naar binnen en speelt de inkomende Steven aan, zijn schot wordt maar net geblokt door de verdediging van Sportlust.

De lijstaanvoerder zet daar bedenkelijk weinig tegenover en de trainer van Sportlust laat dan ook al snel twee spelers warm lopen om aan te geven dat het niet loopt zoals hij wenst. Kort daarna de volgende kans voor onze mannen, een corner van Sven wordt door Mike Roodhorst op de 16 meter hard op doel geschoten, zijn bal gaat echter net over. In de 37e minuut dan het eerste wapenfeit van Sportlust. Een corner van Sven wordt door de keeper gepakt en snel weer in het spel gebracht over onze rechterkant, de bal wordt voorgebracht maar de behendige spits van de thuisploeg stuit op de uitkomende Jeroen.

Even later is het dan toch raak voor de koploper, rond de middenlijn wordt de bal ingespeeld op de spits, Mark beoordeeld de situatie niet juist en stapt over de bal heen waardoor de weg vrij ligt richting onze zestien. Het schot van 20 meter kan door zowel Marcello als Jeroen niet worden tegengehouden en de bal verdwijnt in de lange hoek. Zo staat dan vlak voor rust de 1-0 op het scorebord.

De 2e helft geeft een zelfde beeld, onze mannen werken hard maar kunnen aanvallend weinig kansen creëren, in de 59e minuut de eerste wissel, Oberson komt voor de weinig gelukkige Mike Roodhorst en even later komt Mark Swank voor de hardwerkende Maurice. De Vogels blijven als team overeind en blijven mede door een paar knappe reddingen, van de uitstekend keepende Jeroen, zicht houden op meer.

In de 82e minuut krijgen onze mannen ook loon naar werken, een vrije trap van Sven net over de middenlijn wordt door Mark Zwang doorgekopt over de uitkomende keeper en brengt de 1-1 tot stand. In de slotfase nog een paar kansen maar er wordt niet meer gescoord. Een zeer verdienstelijke partij waarbij het goed is om te zien dat er weer een team staat.

Gezien de overige uitslagen (winst voor GJS en Geinoord) is het verdiende punt zeer welkom en zullen we de komende wedstrijden nog stevig aan de bak moeten om ons definitief veilig te spelen. Volgende week komt Montfoort op bezoek en kunnen we vertrouwen putten uit de 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden.

Foto: Arie Verhagen

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.