Home » Nieuws » Voor de 14de keer weer vroeg uit de veren

Voor de 14de keer weer vroeg uit de veren

Voor de 14de keer weer vroeg uit de veren

De opbrengst van de Breakfastrun is ook dit jaar voor Stichting ALS.

Het is voor de veertiende keer dat in de vroege ochtenduren weer de Breakfastrun zal plaatsvinden in H.I.Ambacht en wel op de eerstvolgende Koningsdag. Een sportief evenement waar mensen om diverse redenen aan deelnemen. Hardlopen voor de prijzen, meedoen voor de goede sfeer of voor de prestatie op zich. Er is echter een reden die iedereen heeft om aan de start te verschijnen, de financiële steun voor de Stichting ALS. Een slopende ziekte waar onderzoek naar moet worden gedaan om medicijnen te ontwikkelen.

Organisatie
We vroegen aan Karin Kramer waarom het belangrijk is om daar voor geld in te zamelen. “Mijn echtgenoot Jan Kramer heeft vier jaar ALS gehad. Op 7 mei vorig jaar is hij overleden. Het laatste evenement waar hij bij geweest is was de Breakfastrun editie 2018. Hij was erg trots dat de opbrengst naar de ALS stichting ging. Jan is momenteel het gezicht van de campagne “ga door met mijn strijd”. Dat heb ik hem beloofd te doen. En sinds afgelopen februari hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen als medewerker bij de stichting ALS.”

Waarom is deze run belangrijk
“Het is geweldig dat mensen zich willen inzetten voor een goed doel. En in dit geval dat ze hun spieren willen gebruiken om geld op te halen voor mensen die dat niet meer kunnen. Er is helaas nog geen oplossing voor ALS, alle patiënten overlijden aan deze ziekte. Er zeker al veel vooruitgang geboekt. En zoals Vincent Cornelissen ( voorzitter van de patiëntenvereniging APC) zegt, de oplossing is er al, we hebben hem alleen nog niet gevonden. Maar dat ze hard aan het zoeken zijn dat is zeker. En zonder zielig te doen, ik gun niemand deze verschrikkelijke ziekte. De patiënt niet, maar zeker ook zijn omgeving niet. Dus kan je wandelen of hardlopen begin je Koningsdag dan goed en doe mee aan de breakfastrun!”

Aad van der Torre
Als medeorganisator spraken we met Aad en vroeger hem te vertellen over het wandelevenement in de vroege uurtjes op Koningsdag. “Breakfastrun 2018 was een groot succes met 360 deelnemers! De Breakfastrun 2019 is alweer de veertiende editie. Hierbij is de verwachting dat we het aantal van 360 lopers gaan overtreffen! Naast dat dit een mooie loop is, waarbij het geweldig is om dit met zo veel lopers te ervaren, wordt er direct geld opgehaald voor de Stichting ALS. Voor iedere inschrijving gaat er €2,50 naar de stichting. Dit maakt de loop niet alleen heel mooi, maar ook heel bijzonder. Met het organisatieteam zijn we druk bezig met alle voorbereidingen voor de komende editie op 27 april 2019. Tijdens deze loop is de sfeer elk jaar waanzinnig leuk, mede door alle koningsdagfestiviteiten en is het een prettige route waarbij je in de vroege ochtend mag genieten van al het moois dat Hendrik-Ido-Ambacht te bieden heeft. Ook zijn er een aantal veranderingen! Zoals, een wijziging in het parcours van de 5km, extra aandacht voor de prijsuitreiking, de start- en finishlocatie wordt verplaatst én wordt de laatste loper extra in het zonnetje gezet.”

Op de website: www.breakfastrun.nl staat een link waar je je kunt inschrijven. Ook op de Breakfastrun facebookpagina is inschrijven mogelijk.

Tekst: Wim Uithol
Foto: Archief Breakfastrun

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.