Home » Nieuws » Voorzitters en hun blik op een sportief 2019

Voorzitters en hun blik op een sportief 2019

Voorzitters en hun blik op een sportief 2019

ASWH gaat voor een nieuwe voorzitter, Heerjansdam voor kunstgras.

2019: wat zal het brengen? De Brug maakte een rondje langs een aantal voorzitters van lokale sportclubs. Wat zijn de verwachtingen, de wensen, de doelen of de speerpunten?

“Natuurlijk hoop je dat met name de selectieteams zich handhaven of promoveren,” vertelt Marittte Mittelmeijer van Conventus. “Maar ik hoop dat we als vereniging in het nieuwe jaar een veilige sportomgeving kunnen bieden. Ik ben nog steeds ontdaan van het recente incident tijdens een jeugdvoetbaltoernooi in de Develhal.”

Het woord handhaven laat ook John Middendorp, de interim-voorzitter van voetbalvereniging ASWH, vallen. “Het gaat dit jaar wat minder makkelijk in de derde divisie, maar ik hoop dat we ons handhaven. Gezien het spelersmateriaal moet dat ook wel lukken. En dan hoop ik dat zich binnen afzienbare termijn een nieuwe voorzitter aandient. Maar, laat ik het zo zeggen: er is nog geen wachtlijst gemaakt.”

Max van der Pol van korfbalvereniging Albatros wil eigenlijk meer dan handhaven. “Mede gelet op de grootte van de vereniging moeten we de stap naar de overgangsklasse gaan maken. We zullen die stap komend jaar nog niet maken, maar het is wel de inzet van ons beleid. Bij de jeugd werpt dat beleid al zijn vruchten af. Zo zijn er meerdere jeugdteams die naar landelijke klassen zijn gepromoveerd.”

“Het opleiden van trainers binnen de vereniging is één van de speerpunten voor 2019,” stelt Hans de Groot van volleybalvereniging Vollido. “Zo kunnen we besparen op betaalde trainers en daarmee het contributiebedrag binnen de perken houden. Volleybal moet ook voor een brede groep toegankelijk blijven. In het verlengde daarvan zullen we ook weer inzetten op het vinden van sponsors.”

Bij voetbalvereniging Rijsoord gaat het goed met de hoofdmacht. De ploeg van trainer Steef Buijs staat in 1B aan kop. “Natuurlijk hoop ik dat dat zo mag blijven, maar de focus ligt komend jaar op de renovatie van de kleedlokalen,” aldus Ramon de Borst. “Een opknapbeurt is hard nodig. Er ligt een mooi plan klaar. Nu nog uitvoeren dus.”

Materiële wensen zijn er ook bij gymnastiekvereniging O&O. Pauline den Hartog: “We zouden ontzettend graag een tweede hal, maar dan voor onze recreanten willen hebben. Ook die leden en de trainers verdienen een hal met een permanente opstelling. Daarnaast wordt 2019 het jaar van ons 100-jarig bestaan en dat gaan we uitgebreid vieren. Ook hoop ik in het nieuwe jaar weer op onze vrijwilligers – zo’n 140 personen – te mogen rekenen.”

Vrijwilligers staan ook centraal bij voetbalvereniging VVGZ. “Ook in 2019 is het uitgangspunt dat we samen genieten van de sportactiviteiten,” benadrukt voorzitter Marc Reijmers. “De club heeft een familiaal karakter en dat koesteren we, maar lid zijn betekent ook rechten en plichten. Je mag sporten, maar je moet ook iets voor de club doen.”

Ook bij korfbalvereniging DVS’69 is er een jubileum. “De club bestaat 50 jaar en dat gaan we in juni rondom de familiedag vieren,” verzekert Ellen van Alphen. “Daarnaast willen we ook gewoon gaan genieten van ons afgelopen zomer gerenoveerde complex.”

“Voor ons is het een uitdaging om senioren vast te houden, die nu meer dan vroeger afhaken, omdat ze de zaterdag vrij willen houden voor andere dingen,” zegt Jacqueline van der Gijp-van Andel van volleybalvereniging Switch’89. “Je kunt aanvragen om op doordeweekse avonden competitie te spelen, maar dan ontmoet je elkaar niet meer op de vertrouwde zaterdag. En dat vinden we eigenlijk ook best belangrijk.”

“Kijk ik naar buitensportverenigingen in Zwijndrecht dan staan wij op ruime achterstand wat kunstgras betreft,” merkt Peter van der Linden van voetbalvereniging Heerjansdam op. “Daar zien we graag snel verandering in komen. Daarnaast willen we voor de jeugd een pannaveld realiseren. O ja, meisjes en vrouwen zijn ook in 2019 van harte welkom.”

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.