Home » Nieuws » Wandelen in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Wandelen in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Wandelen in de Nieuwe Dordtse Biesbosch
Meenhuis

Heb jij de Nieuwe Dordtse Biesbosch al ontdekt? Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen! Loop bijvoorbeeld de Bolbakenroute (2.9 km). Deze route start bij de parkeerplaats Oude Veerweg en met de lzi.travel app krijg je onderweg leuke filmpjes te zien.

Wroet in de bodem
Met deze temperaturen zijn beestjes ook in de bodem actief. Wroet lekker met je handen door de aarde op zoek naar kleine insecten. Neem vooral ook een doorzichtig potje of een witte zakdoek mee, zodat je de beestjes goed kunt bekijken. Laat ze daarna weer vrij, want ze doen nuttig werk!

Maak thuis een natuurschilderij
Als je weer thuis bent na je uitstapje in de Biesbosch, kun je een kunstwerk maken van wat je allemaal bent tegen gekomen buiten. Verzamel onderweg takjes, bloemetjes, bladeren en mooie steentjes. Kies een mooi formaat papier en plak hier dubbelzijdig tape op. Plak daarna je verzamelde natuurschatten op en je natuurschilderij is compleet!

Houd je wel aan de volgende richtlijnen tijdens je avontuur in de Biesbosch
Mijd drukke plekken en houd voldoende afstand van anderen. Mocht je (milde) verkoudheidsklachten hebben, volg dan het protocol van het RIVM en blijf binnen.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.