Home » Nieuws » Wat beweegt Zwijndrecht

Wat beweegt Zwijndrecht

Wat beweegt Zwijndrecht

Opening van de expositie ‘Sport in beeld’ met foto’s van sportactiviteiten in Zwijndrecht.

Op vrijdag 15 februari is het zover, de opening van de tentoonstelling ‘Sport in beeld’ met de ingezonden sportfoto’s allen gemaakt in Zwijndrecht. Tevens zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Om 17.00 uur zal wethouder Cultuur, Jolanda de Witte, de aanwezige deelnemers en belangstellenden welkom heten. De opening zal worden verricht door Iris Pruysen, Nederlandse atlete Paralympische Spelen met de prijsuitreiking door de vakjury. Dan is de tentoonstelling, in het Oude Raadhuis, te bekijken onder het genot van een hapje en een drankje.

Sport in foto’s
De vraag was om de mooiste foto in te sturen, waarop een sport beoefend wordt in Zwijndrecht: turnen, zwemmen, paardrijden, voet-, korf-, volleybal noem maar op. Ook foto’s van sporten die niet in clubverband worden uitgeoefend zoals hardlopen langs de rivier of wandelen in het buitengebied waren welkom.

De inzendingen
De jury bestaande uit, Mary-Ann Struijk professioneel fotograaf, Martin Hulsman professioneel sportfotograaf en Jan Huisman van de Fotoclub Zwijndrecht, had waarschijnlijk hoge verwachtingen wat betreft het aantal ingestuurde foto’s. Mary-Ann, “Het viel een beetje tegen eigenlijk. Er zijn vijftig expositieplekken en die zijn toch wel gevuld.” Welke sporten kwamen het meest in beeld? “Buiten verwachting gingen de meeste foto’s over 50+ buitensporten. Voetbal heeft een tweede plek qua inzendingen.”

De prijzen
Er zijn drie prijzen beschikbaar gesteld. Digimaxx heeft een monostatief uitgeloofd, Intergift een regenjack en Voorwinden een waardebon van vijf en twintig euro. Mary-Ann meldt nog een toegevoegde prijs. “Door één foto, die we heel goed bedacht vonden, maar net wat miste waardoor die buiten de prijzen viel, bood Martin Hulsman spontaan aan een keer met die persoon mee te lopen om tips te geven over beter instellen, enzovoort. Een soort workshop als aanmoedigingsprijs.”

Een jaarlijkse fotowedstrijd?
“Er is bij deze eerste ‘Sport in beeld’ wat laat opgestart om mensen te motiveren om wat in te sturen.” Wel was er de mogelijkheid om foto’s in te zenden gemaakt vanaf 1 januari 2016. “Volgend jaar alleen foto’s gemaakt in het jaar 2019 en moet er eerder ruchtbaarheid aan worden gegeven.”

Opening 15 februari
De prijsuitreiking zal worden gedaan door Iris Pruysen. Zij werd als tiener geconfronteerd met de amputatie van haar rechter onderbeen, maar desondanks deed zij mee aan de Paralympische Spelen in Londen (2012) en Rio (2016 en werd Wereldkampioen verspringen in 2013 in het Franse Lyon. Iris is intussen gestopt met topsport, maar zij blijft wel trainen en doet nog mee aan kleinere wedstrijden. De focus ligt nu op een andere toekomst, namelijk als Pilates-docente in Zwijndrecht. Top turner, Bart Deurloo, is zich aan het voorbereiden op de Olympische Spelen Tokio 2020. Naast het harde werken hiervoor, vindt Bart de nodige ontspanning in het bespelen van zijn gitaar en zingt hij. Hij heeft toegezegd de opening muzikaal te omlijsten.

Verder zijn tijdens de tentoonstelling de sculpturen van Lilian Steenhuisen te zien. Zij nu al 12 jaar werkzaam als beeldhouwer. Oude Raadhuis Zwijndrecht, Raadhuisplein 1 (Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan) 3331 AC Zwijndrecht. Openingstijden: woensdag-, donderdag-, vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur en loopt tot 17 maart. Op feestdagen gesloten.

Tekst en fotomontage: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.