Home » Nieuws » Wat is er te doen in het resterende lenteseizoen

Wat is er te doen in het resterende lenteseizoen

Wat is er te doen in het resterende lenteseizoen

Met nog een stuk lente en een zomer voor de boeg een vooruitblik op gratis evenementen.

De ‘warmere seizoenen’ zijn aangebroken, tijd voor vertier buitenshuis. Als gebruikelijk wordt er weer genoeg georganiseerd. Het zou teveel zijn alles hier te behandelen, dus maar een kleine selectie binnen de komende weken.

Veteranendag Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht
Op zaterdag 18 mei 2019, wordt voor de 11 keer de Veteranendag gehouden voor veteranen uit Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Dit jaar vindt deze plaats in het Spektakel Norderstedtplein. De inloop is vanaf 9:30 uur en het programma eindigt om 14:30 uur. Ook de TRIS (Troepenmacht in Suriname) is dan weer van de partij met hun voertuigen, opgesteld voor de Spektakel op de parkeerplaats van winkelcentrum Walburg. Voor het publiek is het mogelijk om een rondje mee te rijden met deze voertuigen. Vaak worden deze dagen geassocieerd met veteranen die veelal hebben deelgenomen aan missies in Libanon of bijvoorbeeld Cambodja en Korea, maar gedurende de laatste jaren zijn er veel ‘jonge’ veteranen bijgekomen. Denk hierbij aan Joegoslavië, Somalië, Afghanistan en Mali.

KunZt Zwijndrecht
Op 24 mei tot 14 juni organiseert Kunzt, met het DevelsteinCollege een expositie in de expositieruimte van het Oude Raadhuis. Met dit jaar als thema ‘Identiteit’. Identiteit is dit jaar het landelijke eindexamenthema voor Kunstvakken op middelbare scholen. Bij identiteit denk je misschien snel aan jezelf identificeren met bijvoorbeeld een ID kaart, een paspoort of een schoolpas. Wanneer je identiteit vertaalt naar ‘Wie ben ik?’ krijg je er een heel ander beeld bij. De VMBO-T- eindexamenleerlingen werkten de afgelopen periode beeldend met dit thema.

Zomerfair op zaterdag 1 juni een dag voor het hele gezin
Ieder jaar organiseert het Historisch Genootschap in samenwerking met een aantal lokale ondernemers de Zomerfair in de Dorpsstraat. De Zomerfair is een gezellige markt met live optredens van o.a. Jeugdpopkoor Zinge, Shantykoor De Brulboei en Friends in Music. Kinderen kunnen zich vermaken met Oudhollandse spelletjes of geschminkt worden door Stichting Vrij Spel. Een demonstratie ringsteken met historische rijtuigen. Nieuw dit jaar is de bakwedstrijd. Wie bakt de lekkerste appeltaart van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht? Op zaterdag 1 juni tijdens de Zomerfair in de Dorpsstraat is er ook een bakwedstrijd! Een professionele jury bestaande uit o.a. Bakkerij van der Waal en met als speciale juryvoorzitter, Ria Heijkoop, de vrouw van de burgemeester, beoordeelt de taarten op smaak, originaliteit, kwaliteit en uiterlijk. Het staat je vrij om eigen extra ingrediënten toe te voegen, zoals kaneel, noten of rozijnen. Er zijn veel mogelijkheden en het is allemaal toegestaan, zolang het hoofdingrediënt maar appel is! Meer weten? Of je direct inschrijven? Kijk op www.zomerfair-hia.nl. Verder een gezellige markt met diverse kraampjes en demonstraties. Optredens van Zinge! en shantykoor de Brul boei. Oudhollandse spelletjes en een reuze sjoelbak, plus schminken voor de kinderen. Demonstratie Ringsteken door “De Menners” vereniging aangespannen paarden en pony’s. En een spetterende afsluiting met Friends in Music, coversingers die een breed scala songs uit de 60’s-70’s-80’s-90’s-00″s ten gehore zullen brengen.

Tekst en foto: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.