Home » Nieuws » Willem de Zwijgerschool feestelijk geopend

Willem de Zwijgerschool feestelijk geopend

Willem de Zwijgerschool feestelijk geopend
Meenhuis

Op 8 februari van dit jaar werd de nieuwe Willem de Zwijgerschool aan de IJdenhove in Hendrik-Ido-Ambacht in gebruik genomen, afgelopen woensdag, 2 juni werd de school tijdens een feestelijke openingsweek officieel geopend. Wethouder André Flach overhandigde symbolisch een grote schoolsleutel aan Cornee Bezemer, de schoolleider van de school.

Een school waar het prettig vertoeven is
“We vinden het als gemeente belangrijk dat alle kinderen van Hendrik-Ido-Ambacht les krijgen in een moderne, frisse school, waar het prettig vertoeven is en waar voldoende ruimte voor iedereen is”, aldus sprak wethouder André Flach bij de officiële opening van de nieuwe Willem de Zwijgerschool.
“En dat is in deze school heel goed gelukt”, vertelt Cornee Bezemer, de schoolleider van deze school trots. “De nieuwe school voldoet aan alle eisen van deze tijd en zelfs meer dan dat. De school heeft 21 mooie ruime lokalen en brede gangen met studienissen, waar de leerlingen op een rustige plaats zelfstandig dingen kunnen uitwerken. We beschikken verder over een grote hal en een ruim speellokaal, waar ook gymlessen kunnen worden gegeven”.

Prettig binnenklimaat
In de lokalen heerst een prettig binnenklimaat door het toepassen van een luchtverversingssysteem, waarbij ook de hoeveelheid CO2 en fijnstof in de gaten wordt gehouden. En door het toepassen van geïsoleerde wanden hebben we de geluidsoverdracht tussen de lokalen tot een minimum kunnen terugbrengen.

Buitenruimte
Om het gebouw heen zijn meerdere speelterreinen voor verschillende doelgroepen. Een professionele speeltuin en een voetbalkooi geven de oudere kinderen alle kans om zich van harte uit te leven. Wat zeker ook nog genoemd moet worden is de buitenklas, een bijzondere plek aan het water waar in de buitenlucht les kan worden gegeven.

Aandacht voor het milieu
Ook aan het milieu is en wordt veel aandacht besteed. Cornee vertelt: “De school is aardgasvrij. Met behulp van een een warmtepomp en zonnepanelen op het dak kan een bijna energie neutrale situatie worden bereikt”. “We hebben alle leerlingen als cadeau bij de opening van de school een waterfles met het logo van de school en de naam van de leerling erop gegeven. Nu hoeven ze niet langer pakjes drinken mee naar school te nemen en dat scheelt per week een hele afvalberg!”.

Drie kernwaarden
“We zijn nu weliswaar gehuisvest in een prachtig nieuw schoolgebouw waarin goed kan worden lesgegeven, maar dat zijn slechts middelen, die we nodig hebben om de onderwijsdoelstellingen van onze school te bereiken.
We zijn een reformatorische school waar onderwijs wordt gegeven uit Gods Woord met het gebed om Zijn onmisbare zegen voor tijd en eeuwigheid. Van ons personeel vragen wij om deze zienswijze te onderschrijven. Het onderwijs wordt op een professionele manier gegeven door onze 45 enthousiaste leerkrachten. We spannen ons tot slot voor 100% in om elk kind echt te zien.

Tekst: Jan O’teur
Foto: Willem de Zwijgerschool

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.