Home » Nieuws » Zonsondergangconcert Biesbosch MuseumEiland

Zonsondergangconcert Biesbosch MuseumEiland

Zonsondergangconcert Biesbosch MuseumEiland

Op 9 juli, vanaf 20.30 uur, biedt de stichting Deltaconcerten in samenwerking met het Biesbosch MuseumEiland een unieke muzikale natuurbeleving. Op het terras van het Biesbosch MuseumEiland treedt Quartet Quinetique op met een programma speciaal geschreven voor de zonsondergang. Op deze plek, met uitzicht op de prachtige Biesbosch, begeleidt het strijkkwartet de zon tijdens het zakken. De verschillende stukken zijn op zo’n manier gecomponeerd dat ze tot op de minuut aansluiten bij de verschillende schakeringen van de zonsondergang. Nooit hoorde je de zon zó ondergaan!

Deltaconcerten: muziek in de natuur
Dit midzomeravondconcert maakt deel uit van het programma van de Stichting Deltaconcerten. De stichting wil in het decor van de delta natuur en klassieke muziek bij elkaar brengen. Natuur in het algemeen en water in het bijzonder vormen de inspiratiebronnen voor de programmering.

In 2021 was het 600 jaar geleden dat een groot gedeelte van de Nederlandse delta ontstond door de alles verwoestende Sint Elisabethsvloed (1421). Dat wordt dit jaar groots herdacht met diverse activiteiten, waaronder de Deltaconcerten.

Programma 9 juli: verhalen, expositie, drankjes en concert
De avond start met Nico van Lent, professioneel verhalenverteller. Hij vertelt het verhaal van Jan, die 600 jaar geleden werd overvallen door de St. Elisabethsvloed. Welke gevolgen had dat voor hem, zijn zoons en de Groote Waard?
Vervolgens kan iedereen het Biesbosch Museum gratis bezoeken, waar ook een tentoonstelling is over ”600 jaar Elisabethsvloed, de kracht van het water”.
Om 21.44 uur begint het concert van Quartet Quinetique tot 22.44u.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.