RemasterDirector_5122f8b34
RemasterDirector_5122f8b34

Wijnbar blikvanger bij Wiqui

Algemeen

WiQui Restaurant en Bar op de hoek van de Zwijndrechtse Fruiteniersstraat bestaat tien jaar. Veel inwoners van Zwijndrecht en H.I.Ambacht weten inmiddels wel dat je er gezellig en lekker kunt eten. Eigenaren Willem en Cindy van der Heyden laten graag weten dat het bij hen in de sfeervol aangeklede wijnbar achter het restaurant ook goed feesten is.

In de coronatijd was het restaurant bekend om zijn goede en betaalbare afhaalmaaltijden. “Toen we eindelijk weer open mochten kwamen er veel gasten, die op die manier met ons kennis hadden gemaakt, bij ons eten. Door mond-tot-mond reclame zitten we nu bijna iedere avond van woensdag tot en met zondag vol”, vertelt Willem. Die populariteit komt volgens Willem en Cindy zeker door het heldere concept wat zij presenteren. Voor 32,50 kunnen gasten van de kaart een driegangenmenu samenstellen. “Natuurlijk kan men ook alleen een los gerecht bestellen maar het overgrote deel van de gasten kiest voor het driegangen menu voor de vaste prijs. Mensen weten zo van te voren waar ze aan toe zijn. Alleen voor enige duurdere vleessoorten geldt een toeslag”. De kaart wisselt om de paar maanden maar gasten kunnen altijd kiezen uit zo’n acht voorgerechten en evenveel hoofdgerechten. Als afsluiting staan er vijf desserts op de kaart. Er is keuze uit zowel vlees- als visgerechten en ook aan vegetariërs is gedacht. Voor kinderen is er voor 7,50 euro een kindermenuutje.

Voor het succes van een gezellige avond voor de gasten telt niet alleen mee dat Cindy in de keuken voor een perfecte bereiding van de gekozen gerechten zorgt maar zeker ook dat Willem de gasten persoonlijk en hartelijk ontvangt en bedient. “We zijn een echt papa-en-mama-bedrijf”, zeggen ze er zelf van. Door de jaren heen is er regelmatig aan het pand verbouwd, opgeknapt en uitgebreid. Het resultaat is een sfeervol restaurant met plaats voor 50 gasten.

Grote verrassing is de sfeervolle wijnbar, annex feest- of vergaderruimte, die achter het restaurant ligt en via een aparte ingang bereikbaar is en ook een eigen toiletgroep heeft. “Voor een grote groep eters is er plaats voor zo’n 100 gasten”, laat Willem zien, “en voor een feestavond met zitjes en een dansvloer kunnen er zo’n 200 mensen in”. Blikvanger in de ruimte is natuurlijk de gezellige wijnbar. Maritiem Courant organiseert er maandelijks de Binnenvaart Business Borrel. Iedereen die iets met de binnenvaart te maken heeft, is dan welkom. De keuken van Wiqui zorgt die avonden voor een buffet. Door zijn grootte is de ruimte naast borrels en zakelijke bijeenkomsten ook geschikt voor feesten en partijen. “We hebben diverse bruiloften gedaan en mensen vieren hier een bijzondere verjaardag of jubileum. Ook een condoleance-bijeenkomst is mogelijk. We zitten hier centraal, waardoor we ook vanuit Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht of Barendrecht goed bereikbaar zijn”. Voor Willem en Cindy staat voor de verschillende gezelschappen voorop dat het feest of de gelegenheid naar wens wordt aangepast. “We kunnen zorgen voor diverse buffetten, een receptie met all-in borrel arrangement, eventueel aangekleed met een DJ of goochelaar of een spetterende feestavond met een band. We hebben een professionele licht- en geluidsinstallatie. Maar een cocktailbar, een walking dinner of een barbecue kan ook. Zo nodig zorgen we ook voor de geluidsvergunning bij de gemeente”.

Wiqui Restaurant en Wijnbar is gevestigd aan de Fruiteniersstraat 2 in Zwijndrecht. Telefoon 078-6103407 of WhatsApp 06-53582421. Email info@wiqui.nl. Open van woensdag tot en met zondag van 16.00 tot 22.00 uur. Of op afspraak. Op www.wiqui.nl vindt men verdere informatie.

Restaurant WiQui
Fruiteniersstraat 2
3334 KA Zwijndrecht
078-6103407
06-53582421 (WhatsApp)
info@wiqui.nl
www.wiqui.nl

Tekst: Trudy Wehrmeijer