Deze groep enthousiaste jongeren bouwt voor 234 kinderen klaslokalen.
Deze groep enthousiaste jongeren bouwt voor 234 kinderen klaslokalen.

40 jongeren bouwen aan verandering in Malawi

Algemeen

Een groep enthousiaste jongeren in de gemiddelde leeftijd van 16 – 18 jaar steken aankomende zomer de handen uit de mouwen in Malawi. Ze bouwen voor de 234 kinderen in Chitunda klaslokalen zodat elk kind daar onderwijs kan ontvangen. Zie www.worldservants.nl/MA123. 

Het doel van dit project is tweedelig. Aan de ene kant helpt het project de lokale gemeenschap structureel verder in hun ontwikkeling. Niet alleen door het gebouw dat wordt gerealiseerd, maar ook door toegenomen capaciteiten en een gevoel van waardigheid. Aan de andere kant zorgt de interactie met de gemeenschap voor blijvende verandering bij jongeren. Ze gaan na hun reis anders consumeren, hebben meer zelfvertrouwen, maken andere keuzes voor de toekomst en worden maatschappelijk actiever. 

In het voortraject richting de reis voeren de jongeren actie in hun omgeving om het benodigde geldbedrag (€ 2800,- p.p. ) bij elkaar te verzamelen. Dit jaar staat de deelnemers een extra verdiepend voortraject te wachten in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Door coaching, het volgen van workshops en het organiseren van maatschappelijke activiteiten in de eigen woonplaats maakt het project zo een extra grote impact op de deelnemers én hun omgeving. Bestel je bijvoorbeeld een kerststol, dan kun je ook een exemplaar doneren aan de voedselbank.

Eén van de acties die we organiseren is een Kerstzang bij Kaarslicht. Deze kerstzangavond houden we in de sfeervol verlichte Oude Kerk in Zwijndrecht op maandagavond 12 december a.s. De volledige opbrengst is voor het goede doel. U vindt in deze editie een advertentie met QR code om u aan te melden. Een kaartje kost € 10,- Hartelijk welkom!

Ben jij tussen 16 en 24 jaar oud en wil je ook mee met zo’n geweldige projectreis? Dat kan! Kijk voor meer informatie op
www.worldservants.nl/jongerenwerk.
Wil je ons werk steunen, scan dan de bijgevoegde QR code voor een gift. Alvast bedankt.