Winter in Den Brommert ... een gezellige tentoonstelling.
Winter in Den Brommert ... een gezellige tentoonstelling. Foto:

Den Brommert in december

Velen hebben in de oudheidkamer de tentoonstelling bezocht over Gezondheidszorg in Ambacht. Voor sommigen was het bezoek een ontdekking omdat ze Den Brommert niet kenden. Zo worden we hopelijk steeds bekender.

Intussen hebben we in de expositieruimte een nieuwe tentoonstelling ingericht WINTER IN DEN BROMMERT. U vindt in deze tentoonstelling van alles over (strenge) winters van vroeger. Er staat zelfs een 'koek- en zopietent'. Bijzonder is dat hier stoofperen te koop zijn, de echte Winterjannenpeer. U weet wel, dat zijn die peren die bij het koken zo mooi dieprood gaan kleuren, maar bovenal heerlijk smaken. U mag elk gewenst gewicht kopen. We hebben zakken afgewogen van 2,5 kilo voor € 3,50. Een goede prijs en u steunt er uiteraard het Historisch Genootschap mee! In de tentoonstelling, waar men gratis entree heeft, wordt speciaal aandacht besteed aan de geschiedenis van Ido's IJsclub, een vereniging die 113 jaar heeft bestaan maar in 2008 helaas werd opgeheven. Allerlei foto's herinneren aan deze vereniging die zoveel jaren zorgde voor veel ijspret op de Waal. Te zien tot 14 januari a.s.

In Den Brommert vindt men gastvrijheid heel belangrijk. Daarom wordt iedere bezoeker desgewenst een gratis kopje koffie of thee geserveerd. Hebt u misschien behoefte aan een gezellig praatje? Kom vooral langs. U mag natuurlijk het hele gebouw bekijken met de Spoorcollectie. U hebt in de nieuwe gemeentegids 'Ambacht thuis' misschien het artikel al gelezen over de bijzondere Spoorkamer met het antiek van de vroegere Ambachtse burgemeester Spoor.

In ons cadeauwinkeltje vindt u vast wel iets leuks om iemand deze maand iets te geven.

We kunnen u tenslotte vast verklappen dat wij volop bezig zijn met de volgende tentoonstelling, die eind januari a.s. klaar moet zijn? Deze gaat over de Watersnood 70 jaar geleden, waar ons dorp indertijd ook op indringende wijze mee te maken heeft gehad.