Een spannende productie van in totaal 3 afleveringen.
Een spannende productie van in totaal 3 afleveringen. Foto:

SOL Ambacht stimuleert acteertalent met unieke webseries!

H.I.Ambacht - Het idee om een webserie te maken ontstond 2 jaar geleden, toen medewerkers van SOL Ambacht nadachten over een manier van samenwerking tussen kinderen van de vier verschillende SOLs (SOL Admiraal, SOL Krommeweg, SOL Villa Ambacht en SOL De Watervlinder). Roald van der Laan (leerkracht van SOL Admiraal) opperde toen het idee om een webserie te maken, met als hoofdrolspelers kinderen van de verschillende SOLs. Die serie werd ‘De Schat van Sol’, en na een uitvoerige auditieronde werden 4 grote talenten uitverkoren om te spelen in deze webserie. De serie ging uiteindelijk in april 2021 in première, en werd een spannende productie van in totaal 3 afleveringen, allen geschreven en geregisseerd door Roald. 

Overweldigend aantal aanmeldingen
Na het succes van ‘De Schat van Sol’ werd in oktober van dit jaar een nieuwe auditieronde georganiseerd voor een tweede seizoen. De aanmeldingen hiervoor waren overweldigend groot! Uiteindelijk werden ook nu weer 4 grote talenten geselecteerd die de hoofdrollen zouden gaan vertolken in seizoen 2, maar de makers zaten inmiddels wel met een groot dilemma: want er zat zóveel talent bij de audities! Talent, dat nu dus ook zou moeten worden afgewezen. Roald kwam tot de conclusie dat er maar één goede keuze gemaakt kon worden: er zou een tweede webserie náást ‘De Schat van Sol’ moeten komen.

Twee webseries
En die serie is ‘Het Geheim van de Priemgetallen’ geworden, die dus gelijktijdig met het tweede seizoen van ‘De Schat van Sol’ wordt gemaakt. De eerste aflevering van ‘Het Geheim van de Priemgetallen’ staat inmiddels online, en de eerste aflevering van ‘De Schat van Sol seizoen 2’ is bijna klaar. Roald vertelt: ‘Twee series betekent gewoon dat we meer talent een kans kunnen bieden. Natuurlijk weet ik dat het ook twee keer zoveel werk betekent, maar om kinderen letterlijk te zien stralen, is me die investering meer dan waard!’ Overigens zijn het niet alleen kinderen van SOL Ambacht die de show stelen, maar ook tal van medewerkers komen aan bod in rollen of achter de schermen!

Absoluut Talent!
Want Roald maakt de serie zeker niet helemaal alleen. Zo doet Aletta van Pelt (leerkracht groep 8 van SOL Admiraal) de spelcoaching, en wordt de productie gedaan door de werkgroep van Absoluut Talent!, waar ook Roald een onderdeel van is. Absoluut Talent! is een relatief nieuw begrip binnen SOL Ambacht, en de werkgroep richt zich volledig op een aanbod op basis van talenten van kinderen. Hierbij wordt geen enkel talent geschuwd! Absoluut Talent!-werkgroeplid Patricia van der Pluijm vertelt: ‘Kinderen zijn tegenwoordig heel veel bezig met media, film, vloggen, etc. Normaal gesproken zijn het talenten waarvoor binnen opvang of onderwijs weinig ruimte is, maar dat is bij ons dus niet het geval! Hoe uniek is het dat er twee volwaardige webseries in de maak zijn waar onze kinderen rollen in spelen! Dat zie je echt nergens, maar wel bij SOL Ambacht!’

YouTube
Benieuwd naar de resultaten tot dusver? Typ eens ‘schat van sol’ of ‘geheim van de priemgetallen’ in op YouTube. En natuurlijk wordt het enorm gewaardeerd als u de video’s aanbeveelt of promoot!